Η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας σε διατεταγμένη υπηρεσία – προκαταλαμβάνει τη δικαιοσύνη με τα golden boys στον ΕΦΚΑ

458

Καλό θα είναι να ξαναδεί ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς αν οι υπουργοί του είναι αμερόληπτοι κι αντικειμενικοί και αν τηρούν την ουδετερότητα, για την οποία μίλησε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Και τούτο διότι, η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, παραβιάζοντας κάθε έννοια θεσμικού σεβασμού και ουδετερότητας κατά την προεκλογική περίοδο, εξέδωσε κοινή Υπουργική Απόφαση για την τάχιστη εγκατάσταση των ιδιωτών Γενικών που επιλέχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Γιατί είναι προκλητικό και αντιθεσμικό; Για τουλάχιστον δύο λόγους:

Πρώτο, διότι από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα – άτυπα μεν – αλλά με σεβασμό από όλες τις κυβερνήσεις ο Υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης θεωρείται πρόσωπο κοινής αποδοχής και απέχει γενικά από την τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση.

Και δεύτερο, διότι εκκρεμεί στη δικαιοσύνη (εκδικάζεται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας) η προσφυγής της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, κατά του νόμου που εισάγει τα «golden boys» στο δημόσιο.

Βέβαια η Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου δεν είναι τυχαίο προσωπo και είναι απορίας άξιον πώς επιλέχθηκε για τη θέση της υπηρεσιακής υπουργού – είναι το 40% που «μιλάει», όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος!

Η συγκεκριμένη κυρία ήταν ένα από τα τρία πρόσωπα της επιτροπής του ΕΦΚΑ που επέλεξε τους ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές στον Φορέα (επιτροπή που διόρισε αποκλειστικά ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης) και συγκέντρωσε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Ήταν τόσο δε η επιτυχία των αποτελεσμάτων αυτής της επιτροπής, που στέλεχος εταιρείας με εσώρουχα ξεπέρασε στην βαθμολογία της συνέντευξης και πήρε θέση Γενικού όλα τα καταξιωμένα στελέχη του ΕΦΚΑ, με εμπειρία πολλών δεκαετιών στην κοινωνική ασφάλιση!

Γ.Μ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like