⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΑπομένουν λίγες μόνο ημέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, στις 11-12 Ιουλίου.
Η Ουγγαρία δήλωσε ότι θα ενεργήσει από κοινού με την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σίγιαρτο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκονται σε επαφή με την Τουρκία σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ότι η Ουγγαρία δεν θα καθυστερήσει τη διαδικασία εάν υπάρξει αλλαγή στη στάση της Τουρκίας απέναντι στην ένταξη της Σουηδίας.
«Εάν υπάρξει αλλαγή στη στάση της Τουρκίας, τότε φυσικά θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας ότι η Ουγγαρία δεν θα εμποδίσει καμία χώρα στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σίγιαρτο.
Την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δεν έθεσε την ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας εβδομάδας του κοινοβουλίου, το οποίο θα πάει σε διακοπές τον Ιούλιο. Η τελευταία συνεδρίαση του ουγγρικού κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Η ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη του κοινοβουλίου από τον περασμένο Ιούλιο.
Η Σουηδία και η Φινλανδία αποφάσισαν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι, ενώ η διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


















































