Όλο και μειώνεται τις τελευταίες ώρες η ειδησεογραφία σχετικά με τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, ενώ τα σχετικά θέματα αναρτώνται πλέον σε χαμηλότερη θέση στα φιλοκυβερνητικά sites.

Γίνεται η φωτιά στη Ρόδο να καίει για 8η συνεχόμενη μέρα, αλλά η δημοσιογραφική της κάλυψη να μειώνεται σε σχέση με την αντίστοιχη των προηγούμενων ημερών; Γίνεται.

Με κυβέρνηση Μητσοτάκη όλα γίνονται.

Τις τελευταίες ώρες, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες κατοίκων και εθελοντών για έλλειψη συντονισμού στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο νησί των Δωδεκανήσων, έπεσε «γραμμή» από το Μέγαρο Μαξίμου στα κανάλια και στα φιλοκυβερνητικά sites να «χαμηλώνουν» το θέμα, όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα.

Γι’ αυτό και σε πολλά sites η ειδησεογραφία σχετικά με τις πυρκαγιές ανά την Ελλάδα και πολύ περισσότερο σε ό,τι αφορά στη Ρόδο όχι μόνο μειώθηκε, αλλά φιλοξενείται πλέον σε χαμηλότερη θέση από πριν.

Βέβαια, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται και σίγουρα όχι η τελευταία. Οτιδήποτε αμαυρώνει την εικόνα της κυβέρνησης πρέπει να κρύβεται κάτω από το… χαλί.

Κρατώντας και τα προσχήματα που επιβάλει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, βεβαίως βεβαίως.

ieidiseis.gr

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις