Δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, και ενώ έχει ανακοινωθεί ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ, μετά την καρατόμηση Πατούλη, παραμένει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κάνοντας «δημόσιες σχέσεις» με επισκέψεις σε μονάδες, στρατιωτικά νοσοκομεία, κ.ο.κ.

Είναι τουλάχιστον πολιτικά οξύμωρο -και διόλου θεσμικό- να παραμένει υφυπουργός κάποιος του οποίου έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα για άλλο πόστο. Αλλά, 41% πήραν, γιατί να μην τα ισοπεδώσουν όλα;

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διέκοψε τους «ελέγχους» σε στρατιωτικές μονάδες για μέτρα πυρασφάλειας, μετά το φιάσκο με την έκρηξη πυρομαχικών στην αεροπορική βάση της Ν. Αγχίαλου.

Επιπλέον, μετά την γκάφα με την δημοσιοποίηση απόρρητου χάρτη μονάδας την οποία «ήλεγχε» ο υφυπουργός, τις αντιδράσεις των στρατιωτικών ε.α. στα social media ότι ένας πολιτικός υποκαθιστά για επικοινωνιακούς λόγους τους στρατιωτικούς επιθεωρητές που είναι οι εντεταλμένοι για τους ελέγχους, καθώς και την ανακοίνωση της ΝΔ ότι θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης της στην Αττική, ο Ν. Χαρδαλιάς σταμάτησε τους «ελέγχους» πυρασφαλείας και πλέον επισκέπτεται στρατιωτικά νοσοκομεία.

Αυτή τη φορά μαζί με τον έτερο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, έκαναν επίσκεψη στις 4 Αυγούστου 2023, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ). Τι έκανε ο Ν. Χαρδαλιάς; Πήρε τον Γ. Κεφαλογιάννη από το χεράκι για να του δείξει τους τομείς αρμοδιότητας που έχει ως υφυπουργός και να του τις παραδώσει; Μα, ο Γ. Κεφαλογιάννης, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε υφυπουργός άρχισε τις επισκέψεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Τελικά, ποιος έχει ποιες αρμοδιότητες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Και πότε θα παραδώσει τις δικές του ο Ν. Χαρδαλιάς, στον Γ. Κεφαλογιάννη, όπως ακούγεται, ή σε άλλον, για να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του;

antitheto.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις