Ελλάδα 2.0 – Η Ελλάδα μας καίγεται και αυτοί στέλνουν τα αεροσκάφη εκτός χώρας!

 

Ενώ η Ρόδος, τα Δερβενοχώρια, η Περαχώρα Λουτρακίου, η Σαρωνίδα, η Νέα Αγχίαλος είχαν παραδοθεί στην καταστροφική μανία των μεγάλου μεγέθους και έντασης πυρκαγιών («mega-fires» κατά το κυβερνητικό αφήγημα) του περασμένου μήνα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης στερούνταν των πολύτιμων υπηρεσιών δύο πλήρως λειτουργικών αμφίβιων αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης, ενός Canadair CL-415 με αριθμό σειράς «2049» και ενός Canadair CL-215 με αριθμό σειράς «1043», που βρισκόταν εκτός χώρας!

Συγκεκριμένα, το πρώτο αεροσκάφος, το Canadair CL-415 με αριθμό σειράς «2049», στις 26 Ιουνίου 2023, δηλαδή περίπου δύο μήνες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αναχώρησε για τις εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρίας SABENA Technics, στη Γαλλία, για να υποβληθεί στην προβλεπόμενη από τις οδηγίες του κατασκευαστή ετήσια επιθεώρηση. Για τον ίδιο λόγο, περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, στις 10 Ιουλίου 2023, είχε αναχωρήσει για τη Γαλλία και το Canadair CL-215 με αριθμό σειράς «1043». Τα αεροσκάφη προγραμματίζεται να παραμείνουν στη Γαλλία περίπου δύο μήνες, όσο δηλαδή είναι ο χρόνος που απαιτείται για την ετήσια επιθεώρησή τους.

 

 Διαβάστε ακόμη: Εστειλαν Canadair για επιθεώρηση στη Γαλλία εν μέσω πυρκαγιών

 

Με τη Νότια Ελλάδα σήμερα να βρίσκεται σε βαθμό επικινδυνότητας 3, σύμφωνα με το χάρτη της πολιτικής προστασίας,  η χώρα μας στερείται των υπηρεσιών τεσσάρων (4) Canadair.

Σήμερα δύο αεροσκάφη Canadair από την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, τα στέλνουν στην Κύπρο ως συνδρομή σε πυρκαγιές της χώρας αυτής. Το πρώτο Canadair από την Ελλάδα έχει προγραμματιστεί να καταφτάσει στις 10 το πρωί, ενώ το δεύτερο στις 5 το απόγευμα.

 

Διαβάστε ακόμη:Σε ύφεση η φωτιά στην Κύπρο – Στις 10 φτάνει το πρώτο Canadair από Ελλάδα

 

Πως έλεγαν οι παλιότεροι… Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω. Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν…

 

Ελλάδα 2.0

Πάμε και όπου βγει…

 

Ο Θεός ας βοηθά την Ελλάδα και τους Έλληνες! Γιατί αν περιμένουμε από τους κυβερνώντες, αλλοίμονό μας.

 

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις