Συζήτηση για μία σειρά έργων της πόλης έγινε σήμερα στο δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με αφορμή την εκμίσθωση του κέντρου αντισφαίρισης στη Νέα Ιωνία. Ο δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, πως τον Νοέμβριο θα δοθεί προς χρήση το υπό ανέγερση πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων.

Η δημοτική Αρχή εισηγήθηκε να βγει το ακίνητο εμβαδού 6.200 τ.μ. σε πλειστηριασμό καθώς και έτερη έκταση 5.500 τετραγωνικών. Ο εκμισθωτής θα το αναλάβει για διάστημα 25 ετών με τον όρο να αναλάβει σύνολο ή μέρος της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βόλου, ο σημερινός επιχειρηματίας δίνει περίπου 50-100 ευρώ τον μήνα στον δήμο Βόλου, ενώ τα γήπεδα τένις είναι κατεστραμμένα. Το κόστος, σύμφωνα με τον δήμαρχος Βόλου, μόνο για την αλλαγή του τάπητα των γηπέδων, ανέρχεται στις 220.000 ευρώ, γι αυτό και προκρίθηκε η λύση της δημοπρασίας.

«Θεώρησα σωστό ότι μπορεί να το πάρει όποιος θέλει, με βασικούς κανόνες: να το κατασκευάσει και να δώσει δύο γήπεδα ελεύθερα στο κοινό. Και καλώς να έρθει όποιος επιχειρηματίας θέλει. Προφανώς αυτοί που βρίσκονται εκεί δεν τους αρέσει, δεν θέλουν να επενδύσουν. Αλλά να μείνει έτσι μέσα στη βρώμα και να εκμεταλλεύεται ένας, όχι, η πρόταση είναι υγιής και πρωτοποριακή και κάτι καλύτερο για όσους θέλουν να αθληθούν» ανέφερε.

Τον Νοέμβριο θα δοθεί το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Με αφορμή την συζήτηση για τα γήπεδα του τένις, συζητήθηκε, επίσης, το πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων, για το οποίο ο δήμαρχος Βόλου είπε πως ήδη έχουν κατατεθεί περίπου 150 αιτήσεις από κατοίκους της περιοχής για να νοικιάσουν χώρο στάθμευσης για τα οχήματά τους. Ο δήμαρχος Βόλου εκτίμησε πως σε βάθος 15-20 ετών τα 4,5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του πάρκινγκ θα έχουν επιστρέψει στα ταμεία του Δήμου και μάλιστα, ο ίδιος, είπε πως τα εγκαίνια θα γίνουν σύντομα και τον ερχόμενο Νοέμβριο θα δοθεί σε λειτουργία.

Στην παρατήρηση του επικεφαλής της παράταξης «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία», Απόστολου Παπαδούλη, ότι το μίσθωμα των 360.000 ευρώ τον χρόνο είναι «πολύ φθηνό» για τον συγκεκριμένο χώρο και πως ο Δήμος λογικά θα κληθεί να αποζημιώσει τον δεύτερο έκπτωτο εργολάβο, ο δήμαρχος Βόλου απάντησε πως αυτό θα κριθεί από το Δικαστήριο. Μάλιστα, ο κ. Παπαδούλης πρότεινε ο Δήμος Βόλου να νοικιάζει τις υπηρεσίες του εργολάβου και όχι απλώς να μισθώνει τον χώρο.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις