Ο Γιάννης Οικονόμου πρόλαβε να αποτύχει οικτρά με βάση όσα δήλωσε ο ίδιος στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον Νότη Μηταράκη.

Ο Γιάννης Οικονόμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί. Δεν θα χρειαζόταν καν να του ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Για έναν και μόνο λόγο. Γιατί πρόλαβε να αποτύχει οικτρά με βάση όσα δήλωσε ο ίδιος στην βιαστική, για άλλους λόγους τότε, τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Νότη Μηταράκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε ακόμη μία φορά στο πρόσωπό μου. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ένα κρίσιμο Υπουργείο, μιας και η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας. Θα δουλέψουμε με προσήλωση στην καθημερινότητα και τις ανάγκες των πολιτών» δήλωνε στην ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο Γιάννης Οικονόμου.

Τρεις λέξεις από την δήλωση Οικονόμου: «Κρίσιμο» (υπουργείο), «ασφάλεια», «προστασία». Το «κρίσιμο» υπουργείο ήταν πλήρως, όπως αποδεικνύεται μέρα με την μέρα, ενημερωμένο τόσο από εξωτερικές όσο και από εσωτερικές πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για το τι «κατεβαίνει» από την Κροατία. Παρά ταύτα, σε καμία περίπτωση δεν προσέφερε την απαιτούμενη «ασφάλεια» στους πολίτες και προφανώς καμία «προστασία».

Και αυτό γιατί εκατοντάδες νεοναζί χούλιγκαν της Ντινάμο ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ. Με κονβόι αυτοκινήτων μπήκαν και διέσχισαν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Έφτασαν στην Αθήνα. Χρησιμοποίησαν τα Μέσα Μεταφοράς στοιχισμένοι, πλήρως οπλισμένοι και αιματοκύλησαν την Νέα Φιλαδέλφεια, έξω ακριβώς από το γήπεδο της ΑΕΚ. Η καταδρομική επίθεση των νεοναζί χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σε «ταληράκια»: Η ιστορία αυτή είναι ένα έκτακτο γεγονός. Δεν στέκει καμία δικαιολογία περί ελάχιστων ημερών στον υπουργικό θώκο και άλλες τέτοιες «εξυπνάδες». Η διαχείριση της, από τον υπουργό και τους επιτελείς του, θέλει αντανακλαστικά και αποφάσεις. Και στην κατάληξη της γίνεται η σούμα. Και το αποτέλεσμα αντανακλά, αναπόφευκτα, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Μια πολιτική ηγεσία η οποία ευχαριστούσε τον πρωθυπουργό, πριν από λίγες ημέρες, για την εμπιστοσύνη που έδειξε για ακόμη μια φορά προς το πρόσωπο της…

Χ.

ieidiseis.gr

eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις