Ήταν 18 του Ιούλη όταν καιγόταν η Ρόδος και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μας ανακοίνωσαν την…Εσπευσμένη επιστροφή Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές σε σύσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, μετά την άφιξή του στην Αθήνα. (προσέξτε τη φωτό,  πως ο πρωθυπουργός κινείται με ταχύτητα για να προλάβει… να ενημερωθεί)

.

 

Στις 19 του Ιούλη τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μας ενημέρωναν…Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για μία ώρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τον αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος (αυτή τη φορά οι φωτογραφίες που δόθηκαν ήταν ατημέλητες μεν, αλλά με υποδοχή στην είσοδο, από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια)

Φωτιά στη Ρόδο: Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

Στις 22 του Ιούλη μας ανακοίνωσαν ξανά…Εκτάκτως και εσπευσμένα στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. (αυτή τη φορά για να “δείξουν το έκτακτο” της προσέλευσής του, μας τον έδειξαν αξύριστο και ατημέλητο-προσέξτε το φακό πως εστιάζει στο πρόσωπό του, και θολώνει το περιβάλλον)

Μητσοτάκης, Φωτιές

 

Κατά τη χθεσινή ημέρα όπου η Αλεξανδρούπολη καιγόταν για τρίτη συνεχή ημέρα, εκκενώθηκε το νοσοκομείο της, Καίγεται η πολύπαθη Εύβοια…Η Κύθνος…Η Βοιωτία…Η Ροδόπη…Η Δαδιά…Η Καβάλα…Καήκαν άνθρωποι, και καταστράφηκαν περιουσίες, ο πρωθυπουργός παρότι βρισκόταν στην Ελλάδα, δεν του πέρασε καν από το μυαλό να πάει στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Και καλά αυτός δεν το σκέφτηκε…Οι Επικοινωνιολόγοι του; Ήταν απασχολημένοι όλοι μαζί,  με το Βαλκανικό φόρουμ που διοργάνωσαν για τον ηγέτη τους, και τις φωτογραφίες και δηλώσεις που θα έβγαζε μαζί τους.

Μητσοτάκης: Δείπνο στους ηγέτες των Βαλκανίων και τους επικεφαλής της ΕΕ - Τι είπε με Ζελένσκι – Δείτε φωτογραφίεςΔείτε την “οικογενειακή” φωτογραφία…ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας λάμπει φορώντας το αστραφτερό κοστούμι του, χαμογελώντας έμπλεος ευτυχίας,  αφού η προσωπική του εικόνα φτιάχνει. Χαμογελά τη στιγμή που οι πολίτες των περιοχών που καίγονται, από τη δική του ανεπάρκεια, κλαίνε. Χαμογελά,  τι κι αν καίγεται όλη η χώρα…

 

Το σίγουρο είναι, πως τη ίδια στιγμή οι άνδρες που επιχειρούν στην  Αλεξανδρούπολη και αλλού, πολλές φορές υπερβάλλοντας τον εαυτό τους, οι άνδρες αυτοί που είναι υπάλληλοι του κράτους που έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν χαμογελούν.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Τρέχει» ανεξέλεγκτη από Νίψα προς Άβαντα - «Αν ξεφύγει από εκεί, θα χαθεί το παιχνίδι εντελώς»

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα - Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης - Δύο νεκροί σε Λευκίμμη και Βοιωτία - ΤΑ ΝΕΑΦωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη μάχη σε τρία πύρινα μέτωπα – Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί | ekriti.gr

 

Ούτε οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που υποκαθιστούν τους πυροσβέστες που ο ίδιος πρωθυπουργός άφησε με 3.500 κενά, χαμογελούν…

Αλεξανδρούπολη:Ο Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή μάχης με τη φωτιά (ΦΩΤΟ) | Typosthes

 

Ούτε οι κάτοικοι που έτρεχαν με κουβάδες να σώσουν το βιος τους, κάτι που δεν έκανε ο  ανεπαρκής κρατικός μηχανισμός, χαμογελούσαν…

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Φλόγες περικύκλωσαν το συνεργείο του MEGA – Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική | in.gr

 

ούτε όσοι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, εξαιτίας του ανεπαρκή κρατικού μηχανισμού, χαμογελούν

Φωτιά στη Ροδόπη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί - Καίγονται σπίτια στον Σώστη

 

Τελικά ο μόνος που χαμογελά σε αυτή τη χώρα, είναι ο πρωθυπουργός της. Που όλα τα κάνει επικοινωνιακά, και από ουσία τίποτα.

Νέο σόου Μητσοτάκη ενώ η Ρόδος φλέγεται: Top Gun, αξύριστα χαμόγελα, ευχολόγια και υποσχέσεις για νέα Canadair

 

Συμπέρασμα: Μας πουλάνε σανό ότι δήθεν επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες τον Ιούλη, επειδή καιγόταν η Ρόδος,  και πήγε κατευθείαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας.  Η Αλεξανδρούπολη καίγεται τέσσερις ημέρες τώρα, και ούτε καν για καφέ δεν πέρασε από εκεί… Είχε σοβαρότερη ατζέντα…την υποστήριξη του Ζελένσκι…

 

Οσο για τους Έλληνες που καταστράφηκαν επειδή ο ίδιος δεν μερίμνησε; Θα τους αποζημιώσει με κανά 500ευρω…Και όλα καλά!  Εξάλλου το 112 δούλεψε και το  41τακατό, πιστεύει πως του δίνει αυτό το δικαίωμα…

 

Όσο για τη δικαιοσύνη που θα έπρεπε να ασχοληθεί…Ίσως κάποια στιγμή συμβεί και αυτό, όταν τελειώσει με το “κίνημα της πετσέτας” και τις ξαπλώστρες.

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις