Στα πρόθυρα της διάλυσης οι «Σπαρτιάτες»: Πιέζει για Συνέδριο η πλειοψηφία για να «τελειώσουν» τον Στίγκα

31

Η κρατική χρηματοδότηση πίσω από την κόντρα

Ανοιχτός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στις τάξεις των Σπαρτιατών, με βασικό επίδικο την κρατική χρηματοδότηση. Αν και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει σήμερα, η συνεδρίαση αυτή αναβλήθηκε, με τον Βασίλη Στίγκα να επικαλείται «προσωπικούς λόγους».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη, καθώς ο πρόεδρος, Βασίλης Στίγκας έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο του κόμματός του. Τουλάχιστον 9 βουλευτές των Σπαρτιατών, πιέζουν για άμεση σύγκληση συνεδρίου του κόμματος, με εγγραφή νέων μελών ώστε να απομακρύνουν τον Στίγκα από την αρχηγία

Ο Βασίλης Στίγκας από την άλλη φαίνεται πως «παίζει καθυστερήσεις» μήπως καταφέρει να πείσει τέσσερις ακόμα βουλευτές και διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα με τα ανάλογα προνόμια, σύμφωνα με το Star. Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αναμένεται στη συνεδρίαση της Πέμπτης να καλέσει όποιον το θέλει να φύγει και να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο ίδιος χρειάζεται πέντε βουλευτές για να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το ζήτημα πίσω από την αντιπαράθεση πάντως δεν είναι η κυριαρχία στο κόμμα, που είναι ξεκάθαρο ότι ανήκει στον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη που «κινεί τα νήματα» αλλά το 1 εκατομμύριο ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης και ποια από τις δύο αντίπαλες «ομάδες» θα το διαχειριστεί.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like