Ερώτηση κατέθεσε στην Ελληνική βουλή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με θέμα «Επιτακτική ανάγκη ανανέωσης των λεωφορείων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 05/09/2023

Των: Συμεών Κουπελόγλου, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

ΘΕΜΑ: «Επιτακτική ανάγκη ανανέωσης των λεωφορείων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η κατάσταση των οχημάτων της ΔΑΕΘ βαίνει «από το κακό στο χειρότερο». Η ανακατασκευή των λεωφορείων αποδεικνύεται καταστροφική, αφού δεν αντιμετωπίζει τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν σε αυτά. Συνεχώς, επίσης, διαπιστώνεται τα οχήματα να ακινητοποιούνται, λόγω μηχανικών βλαβών, κατά τη μετακίνηση του αστυνομικού προσωπικού, με συνέπεια να εξαναγκάζεται το εν λόγω – με τον εξοπλισμό που φέρε ι- να μετεπιβιβάζεται σε έτερα οχήματα, μέχρι να καταφθάσει στον υπηρεσιακό του προορισμό. Τέλος, η ατμόσφαιρα εντός των λεωφορείων είναι αποπνιχτική, εξαιτίας δυσλειτουργιών ή ανυπαρξίας των κλιματιστικών.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε, μέσω διαγωνισμού, σε αγορά ανάλογων νέων λεωφορείων των ήδη υπαρχόντων για λόγους ασφαλείας του αστυνομικού προσωπικού, λαμβάνοντας επιπρόσθετα υπόψη ότι τα οχήματα της ΔΑΕΘ έχουν συμπληρώσει πλέον 30ετία;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΚΟΥΠΕΛΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις