Οι δηλώσεις από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στο καλωσόρισμα του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών για τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η σημαία της αποσχισθείσας Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου θα κυματίζει στην εκδήλωση που φιλοξενείται στο Μπακού».

Αυτό δήλωσε απόψε ο ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ κατά τα άφιξη των μελών του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών.

Η δήλωσή του:

«Η σημαία της αποσχισθείσας Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου θα κυματίζει στην εκδήλωση που φιλοξενείται στο Μπακού, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ καλωσορίζοντας αντιπροσωπεία του Οργανισμού Τουρκιγενών Κρατών».

 

 

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών (OTS ), που παλαιότερα ονομαζόταν Τουρκικό Συμβούλιο ή Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών , είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός που περιλαμβάνει εξέχουσες ανεξάρτητες τουρκικές χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τουρκία και Ουζμπεκιστάν. Είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός του οποίου ο πρωταρχικός στόχος είναι η προώθηση της συνολικής συνεργασίας μεταξύ των τουρκόφωνων κρατών. Πρώτη πρόταση από τον Πρόεδρο του Καζακστάν Nursultan Nazarbayevτο 2006, ιδρύθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2009, στο Ναχτσιβάν . Η Γενική Γραμματεία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Κ.Σ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις