Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κατέθεσε ερώτηση στην Ελληνική βουλή με θέμα «Απλήρωτοι οι μεταφερθέντες Στρατιωτικοί στη Σαουδική Αραβία»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 05/09/2023

Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Απλήρωτοι οι μεταφερθέντες Στρατιωτικοί στη Σαουδική Αραβία»

 

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως ενημερωθήκαμε, δια εγγράφου της ΕΣΠΕΕΞ με αρ. Πρωτ.:514/03-08-2023, απλήρωτοι παραμένουν επί δύο (2) μήνες οι περίπου εβδομήντα (70) στρατιωτικοί, όπως καταγγέλλουν οι οικείοι τους, που μετέβησαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Αυτοί βρίσκονται εκεί προς υποστήριξη του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot που διέθεσε η χώρα μας. Επί του θέματος συμπληρωματικά η εν λόγω Ένωση και δεδομένου του επικείμενου νομοθετήματος αύξησης των μισθών των στρατιωτικών από την 01-01-2024 αιτείται όπως «…προβείτε άμεσα σε όλες τις οφειλόμενες ενέργειές σας, ούτως ώστε να αποζημιωθούν οι συνάδελφοί μας που ευρίσκονται στη συγκεκριμένη αποστολή και εάν οι ενέργειες μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών και Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ) καταστούν ατελέσφορες έως τα τέλη Αυγούστου, παρακαλούμε για την αποζημίωση των συναδέλφων με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμη και με τη μορφή της άμεσης καταβολής στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς υπό τη μορφή προκαταβολής».

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως άμεσα προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να καταβληθούν στους Στρατιωτικούς μας, οι οποίοι βρίσκονται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, τα οφειλόμενα και δικαιωματικά αναλογούντα ποσά;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις