Ζητούν «επανεκκίνηση» της κυβέρνησης – «Κρύβονται» από τα μέσα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών, που για μια ακόμα φορά καλούνται να απολογηθούν για την απόδοση της κυβέρνησης και τη συμπεριφορά συγκεκριμένων βουλευτών για τραγωδίες που οι ίδιοι δεν φέρουν την ευθύνη.

Οι απλοί βουλευτές, άλλωστε, είναι που μεσολαβούν στους πολίτες και στη βάση του κόμματος και από το καλοκαίρι δεν ξέρουν τι να πρωτοαπαντήσουν: Για τις πυρκαγιές, για την τραγωδία με τις πλημμύρες, για τα όσα έγιναν με τους Κροάτες χούλιγκανς και τους Έλληνες συνεργούς τους, για το περιστατικό με τον Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, για την ακρίβεια στα τρόφιμα, για την συνδρομή που έδινε η πολιτεία στο ρεύμα και αλλού;

Είναι χαρακτηριστικό πως οι «γαλάζιοι» βουλευτές αποστασιοποιούνται από τα όσα συμβαίνουν, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στη στήριξη της κυβέρνησης. «Εδώ κρύβονται οι υπουργοί και τα πρωτοκλασάτα στελέχη, κορόιδα θα είμαστε εμείς; Εμείς βγαίναμε πάντα στα δύσκολα, διάφοροι υπουργοί που δεν εκλέχτηκαν ποτέ από το λαό δεν υποστηρίζουν ούτε τον τομέα τους. Ζητούν να βγαίνει ο Γαϊτάνης, ο Ρωμανός, ο Καρανικόλας και αυτοί κρύβονται», λένε χαρακτηριστικά!

Στο στόχαστρο, μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός Τριαντόπουλος, για τον οποίο θεωρούν ότι είχε σκανδαλώδη εύνοια από το Μαξίμου, χωρίς κανείς βουλευτής της ΝΔ να έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει προσφέρει! Ή ο υφυπουργός Ταχιάος, ο οποίος, όπως λένε, «έχει τον …ανθρωποδιώχτη», ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και δεν κατόρθωσε ούτε καν να μπει στο δεύτερο γύρο»! «Έγιναν υπουργοί σειρά από ασημαντότητες και υφυπουργοί πρόσωπα βιτρίνα» , αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πρωτίστως, όμως, στο στόχαστρο είναι υπουργοί όπως ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τους οποίους και κατηγορούν ότι δεν διαθέτουν καν ενσυναίσθηση και πως με δηλώσεις τους, πράξεις και παραλείψεις τους έβλαψαν τα μέγιστα την κυβέρνηση!

Από τους ελάχιστους βουλευτές που έχουν την τόλμη και βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης είναι ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, που ζήτησε restart για την κυβέρνηση. Ο Δ. Μαρκόπουλος, όπως είναι σε θέση να κατανοεί ο καθένας, δεν υπονομεύει την κυβέρνηση, απλά αισθάνεται το πραγματικό κλίμα στην κοινωνία και ως εκ τούτου εκφράζει ένα πολύ μεγάλο τμήμα των συναδέλφων του βουλευτών.

Η κατάσταση στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα είναι έκρυθμη και δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι πως τυχόν ανασχηματισμός θα εκτονώσει το θυμό ή θα τον καταστήσει μεγαλύτερο!

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις