«Δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας, να στεκόμαστε απαθείς. Πρέπει να υπερασπιζόμαστε την αξία της ανθρώπινης ζωής, να μην ξεχάσουμε κανένα έγκλημα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Φωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας σαν «κατάπτυστο» το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Γεωργιάδη, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και απασχόληση, «η κυβέρνηση αυτή κλείνει τα μάτια στην κοινωνική ανισότητα, στην αύξηση κερδών των επιχειρήσεων, και των καταθέσεων. Το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού κατέχει το 45% του πλούτου, τα κέρδη των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων διπλασιάστηκαν το 2021 σε σχέση με το 2020, αλλά μόνο για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα»!

Φωτόπουλος – Το νομοσχέδιο ως έκτρωμα πρέπει να αντιμετωπιστεί

«Ζητάμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των 3ετιών, καθορισμός του κατώτατου μισθού με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, καταστολή της αισχροκέρδειας», συνέχισε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόσθεσε ότι «το εργασιακό νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο, καταστροφικό, κατάπτυστο και ως έκτρωμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί».

antitheto.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις