Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ – Για άτοπο αίτημα μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αν και οι φονικές πλημμύρες έχουν «μαυρίσει» (και) την πολιτική σκηνή της χώρας η «γαλάζια» κυβέρνηση εμφανίζεται «πιστή» στον προγραμματισμό της, αποφασίζοντας να μην παρεκκλίνει ούτε κατ’ έλαχιστον από τα βήματα που έχει χαράξει. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρά στην ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο, ήδη, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από τον εργασιακό κόσμο για πληθώρα διατάξεων.

Κάτω από τα ισχυρότατα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του εργασιακού νομοσχεδίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ζήτησαν, με την έναρξη της συνεδρίασης, από τον Άδωνι Γεωργιάδη την απόσυρση του νομοθετήματος με τον υπουργό Εργασίας να απορρίπτει το αίτημα ως άτοπο.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα τρία κόμματα που βρίσκονται δεξιά και δεξιότερα της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κριτική που άσκησαν στο νομοσχέδιο είναι σοσιαλιστική και αναμασούν τσιτάτα της αριστεράς. «Είστε κανονικοί κομμουνιστές», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με αφορμή την διάταξη που ποινικοποιεί την απαγόρευση εισόδου στον χώρο εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στην πλευρά του ΚΚΕ λέγοντας πως «δεν θα εμποδίσετε ποτέ ξανά δια της βίας, εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν» με τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη να απαντά πως «η βία είναι κρατική και εργοδοτική».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, έκανε λόγο για υποκριτική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην τοποθέτηση του επέμεινε πως δεν καταργείται το ωράριο, το πενθήμερο και η Κυριακάτικη αργία. «Το 8ωρο δεν καταργείται το πενθήμερο δεν καταργείται, ούτε την Κυριακάτικη αργία καταργούμε» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, χαρακτηρίζοντας ως υποκριτική και εκτός πραγματικότητας την κριτική της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση αποτυπώνει στο χαρτί αυτά που ήδη ισχύουν στην αγορά εργασίας.

Ισχυρά «πυρά» από την αντιπολίτευση

Για νομοσχέδιο «οδοστρωτήρα για τα εργασιακά δικαιώματα», μίλησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος. «Η ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της αποδόμησης των κοινωνικών δικαιωμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου «οδηγούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στη νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας και τη φίμωση του συνδικαλισμού»».
Ο Γιώργος Μουλκιώτης, από το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό, συνεχίζει ακάθεκτη την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ προσπαθεί να ενσταλάξει στις συνειδήσεις των εργαζομένων ότι είναι παρωχημένο το 8ωρο». Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης μίλησε «για νέο αντεργατικό τερατούργημα, με το οποίο η κυβέρνηση κάνει πράξη την παραγγελία των εργοδοτών για πιο φτηνή εργατική δύναμη».
Για ένα νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει τους εργασιακούς όρους και ανατρέπει τις ισορροπίες στην αγορά εργασίας, μίλησε η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση. Ο Πέτρος Δημητριάδης από τους Σπαρτιάτες έκανε λόγο «για επιστροφή σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», ενώ η Ασπασία Κουρουπάκη από τη Νίκη, είπε ότι «είναι οι χειρότερες ρυθμίσεις από τη μεταπολίτευση και μετά».
Από την Πλεύση Ελευθερίας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, έκανε λόγο «για αντεργατικές διατάξεις με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να εξευτελίσει και να ταπεινώσει τους ανθρώπους της εργασίας».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις