Στο περιθώριο της παρουσίας του στην Νέα Υόρκη για την 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό PBS και την δημοσιογράφο Άμνα Νουάζ, η οποία δεν δίστασε σε αρκετά σημεία να «ενοχλήσει» τον συνομιλητή της.

Ο Ερντογάν ήρθε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση από την Άμνα Νουάζ, σε σημείο που έχασε ακόμη και την ψυχραιμία του – «δεν έχετε δικαίωμα να με διακόπτετε, δεν θα με διακόπτετε»- , της είπε ενοχλημένος, προσπαθώντας να της επιβληθεί, όταν η συζήτηση έφτασε στις συνεχιζόμενες φυλακίσεις δημοσιογράφων και αντιφρονούντων στην Τουρκία.

Και όταν ζήτησε στοιχεία που να το αποδεικνύουν, η δημοσιογράφος ήταν και πάλι έτοιμη να του.. φρεσκάρει τη μνήμη, με εκείνον να επαναλαμβάνει μονότονα τη λέξη «τρομοκράτες» για δικαιολογήσει τις εν λόγω συλλήψεις.

«Το αμερικανικό δικαστικό σώμα είναι ένα πλήρες δικαστικό σώμα. Το ίδιο και το δικαστικό σώμα της Τουρκίας. Και πρέπει να το σεβαστείς. Είμαστε ένα κράτος δικαίου, και μέσα σε αυτό το κράτος δικαίου, έτσι ζήσαμε, και έτσι θα συνεχίσουμε να ζούμε» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις