Οι κινήσεις στο παρασκήνιο από το Μαξίμου, ώστε να αντιμετωπιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ως έναν ενδεχόμενο κίνδυνο για το πολιτικό γίγνεσθαι γενικότερα, πιο άμεσο για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πιο «μακρινό» για τη ΝΔ αντιμετωπίζουν στο στρατόπεδο της κυβερνητικής πλειοψηφίας τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Στεφ. Κασσελάκη, ο οποίος, «από το πουθενά», όπως λένε χαρακτηριστικά, πέτυχε την ανάδειξή του ως διαδόχου του Αλ. Τσίπρα στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Δημοσίως, στέκονται –προσώρας – απέναντί του θεσμικά, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να τον αναζητήσει προκειμένου να τον συγχαρεί τηλεφωνικά και να προαναγγείλει συνάντηση μαζί του – κάτι που πάντως δεν έπραξε με τον προκάτοχό του. Προκαλούν τον κ. Κασσελάκη να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις του για όλα τα μείζονα που απασχολούν την κοινωνία και τηρούν στάση αναμονής μέχρι να δώσει το πρώτο ουσιαστικό πολιτικό στίγμα. Εκτιμούν, πάντως, ότι αν και κινηματικού χαρακτήρα η εκλογή του, θα απαιτηθεί πολύ κόπος και χρόνος μέχρι να απειληθεί – αν απειληθεί η μέχρι σήμερα βεβαιότητα ότι η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης αποτελούν τη μόνη δυνατή επιλογή κυβερνησιμότητας.
Παρασκηνίως, κινούνται σε δύο επίπεδα: Αφενός «ξεσκονίζουν» οτιδήποτε τον αφορά, από τις προσωπικές του δηλώσεις σε σχέση με το βιογραφικό και την εν γένει πορεία του μέχρι σήμερα και αφετέρου, μέρα με την ημέρα, οικοδομούν μία πρώτη στρατηγική, προκειμένου να περιορίσουν τυχόν εμβέλειά του σε ειδικά κοινά του λεγόμενου πολιτικού κέντρου, όπως αυτά που ενδιαφέρονται ζωηρά για τα ζητήματα που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, με τα οποία φλέρταρε η ΝΔ πριν την εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή.
Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, στέκονται στη χθεσινή ραδιοφωνική παρέμβαση του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Αλ. Πατέλη, ο οποίος, μέχρι τη δυναμική είσοδο του κ. Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή, ήταν το πρόσωπο «αναφορά» στην εκπεφρασμένη επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη να αποκτήσει εκλογική σχέση με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, παρά τις ισχυρές αντιστάσεις από το κόμμα του.
Ισότητα στο γάμο και ακρίβεια
Αντιστάσεις, που σε μία δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, τον οδήγησαν να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών που ο ίδιος δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης να προωθήσει ταχύτατα. Ήδη, άλλωστε, είχαν σπεύσει να στείλουν μηνύματα αντίδρασης ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης κα.
Χθες, στη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο κ. Πατέλης ( Πρώτο Πρόγραμμα ), επανήλθε στο θέμα, δηλώνοντας ότι αν και το πρώτο θέμα που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η ακρίβεια, το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση. «Αυτό που εγώ βρήκα ενδιαφέρον, όπως ξέρετε είμαι και εγώ παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό μου, αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα.
Το ότι φορούσε κοντομάνικα, αν έφαγε πρωινό, ήπιε καφέ και έχουμε μία ας πούμε καινούργια κατάσταση στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντρεμένος στο εξωτερικό με μία σχέση που δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική έννομη τάξη», είπε και πρόσθεσε:
«Ο πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει στην ισότητα στο γάμο και θα το φέρει αυτό στη Βουλή. Προφανώς ο χρονισμός είναι δικιά του απόφαση, αλλά νομίζω ότι η κοινωνία μας έχει δείξει ότι δεν είναι το νούμερο ένα θέμα που τους απασχολεί. Θα έλεγα ότι καθόλου δεν απασχολεί τον κόσμο. Το νούμερο ένα θέμα είναι η ακρίβεια και το σουπερμάρκετ. Και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Και το θέμα της ισότητας στο γάμο είναι ένα θέμα που θα έρθει».
To κεντρικό στίγμα της εφεξής αντιμετώπισης του κ. Κασσελάκη, ωστόσο, το έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος, αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του ευχήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από την ρητορική του διχασμού και της τοξικότητας, ενώ αναφέρθηκε και στα άτομα που τον στήριξαν και έχουν καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη, υπονοώντας τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα Νίκο Παππά χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.
Χαρακτήρισε, δε, θεσμικό μειονέκτημα το γεγονός ότι αν και θα ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα έχει παρουσία στη βουλή, εκεί δηλαδή, που υλοποιούνται όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις