Λίβανος: Επεισόδια έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

86

Το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας απομακρύνθηκε ύστερα από οργισμένες διαμαρτυρίες

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλη τη Μέση Ανατολή βρίσκονται υπό πολιορκία την Τετάρτη (18/10), καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, στη Βηρυτό το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας απομακρύνθηκε ύστερα από οργισμένες διαμαρτυρίες που κατέληξαν σε ταραχές. Το πλήθος έβαλε φωτιά στην αμερικανική πρεσβεία και παραμένει έξω από αυτήν εν μέσω δακρυγόνων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει τώρα ταξιδιωτική οδηγία για τον Λίβανο, αναμένοντας περισσότερη οργή κατά των ΗΠΑ και οι πολίτες προειδοποιούνται να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από την πρεσβεία, η οποία όμως παραμένει ανοιχτή. Ακόμα, στα Άδανα της Τουρκίας, διαδηλωτές πέταξαν πυροτεχνήματα και βόμβες μολότοφ ενώ φώναζαν «Αλάχου Άκμπαρ» το βράδυ της Τρίτης (17/10). Το προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα είναι πλέον κλειστό.

Παρόμοια επεισόδια σημειώθηκαν στη Βαγδάτη και στο Αμμάν, καθώς και στις γαλλικές και βρετανικές πρεσβείες στην Τυνησία και στην Τεχεράνη. Η έξαρση των διαδηλώσεων προκλήθηκε από την επίθεση κατά του νοσοκομείου Αλ Αχλί Αλ Αραμπί στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της οργισμένης συζήτησης για τον πόλεμο.

Τόσο το Ισραήλ όσο και ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστηρίζουν ότι το χτύπημα προήλθε «από την άλλη ομάδα», υποστηρίζοντας ότι μια ομάδα ανεξάρτητων Παλαιστίνιων μαχητών εκτόξευσε λανθασμένα μια ρουκέτα και χτύπησε κατά λάθος το νοσοκομείο, όπου εκατοντάδες πολίτες αναζητούσαν καταφύγιο και ιατρική περίθαλψη.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like