Την άποψη ότι η στάση κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρά «σχέδιο δημιουργίας νέου κόμματος» εκφράζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για τη δημιουργία νέου κόμματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά, παραπέμποντας σε βίντεο κατά το οποίο ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του προτείνει ως όνομα του νέου κόμματος: «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά».

«Η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο. Σας έβγαλα τίτλο για το πώς θα πρέπει να λέγεται το νέο κόμμα» είχε πει ο Δημήτρης Βίτσας στην πρωινή του συνέντευξη εκτιμώντας ότι «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

Νωρίτερα, ο Νίκος Φίλης σημείωσε πως θα θέσει θέμα ηγεσίας και προσέθεσε ότι, λόγω του Στέφανου Κασσελάκη, η εικόνα του κόμματος είναι διάλυσης και εξευτελισμού.

Επιπλέον, είπε ότι ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΕ ουσιαστικά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και τα μέλη του κόμματος, κρατώντας κρυφές τις πολικές θέσεις του πριν από τις εκλογές.

Απαντήσεις στον Νίκο Φίλη δόθηκαν αμέσως από τους Παύλο Πολάκη και Νίκο Καρανίκα. «Ή αποδέξου το αποτέλεσμα ή άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει», είπε -μεταξύ άλλων- ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις