Η Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις, καθώς το Ισραήλ διαμηνύει ότι σε κάθε περίπτωση θα μπει στη Γάζα, ενώ ο Ερντογάν κάνει τσαλιμάκια.

 

Και στην Αθήνα, όπως σε όλο τον πλανήτη, παρακολουθούν με προσοχή και αγωνία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Καθώς ο κίνδυνος διάχυσης της κρίσης είναι ορατός, με τελευταίο επικίνδυνο επεισόδιο τις ρουκέτες κατά αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Το Ισραήλ, παρά τις παραινέσεις της Δύσης, διαμηνύει ότι θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση σε χερσαία επέμβαση στη Γάζα, την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση στην Παλαιστίνη προκαλεί διεθνείς αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε μία σπάνια παρέμβαση του μετά την αποχώρηση του από το Λευκό Οίκο, προειδοποίησε το Ισραήλ ότι μία χερσαία επέμβαση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ εάν δεν τηρηθεί το διεθνές δίκαιο.

Καθώς και ότι ενέργειες όπως η διακοπή παροχής νερού και τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας, με αιτιολογία τον πόλεμο κατά της Χαμάς ενδέχεται «να σκληρύνουν τη στάση των Παλαιστινίων για γενιές» και να αποδυναμώσουν τη διεθνή στήριξη προς το Ισραήλ.

news247.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις