To NEWS 24/7 αποκαλύπτει το περιεχόμενο της… “μυστικής” σύμβασης του ΕΟΤ με την εταιρεία που εκδίδει το γαλλικό οδηγό γαστρονομίας Michelin.

 

Τις λεπτομέρειες της «απόρρητης» σύμβασης που υπεγράφη πέρυσι ανάμεσα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την γαλλική εταιρεία Manufacture Francaise Des Pneumatiques Michelin, που εκδίδει τον γαστρονομικό οδηγό Michelin, αποκαλύπτει το NEWS 24/7.

Όταν το Σεπτέμβριο του 2022 αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια, από τον ΕΟΤ, η απόφαση για τη συμφωνία αυτή, ύψους 458.800 ευρώ, έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από το χώρο της ελληνικής εστίασης όσο και από τον κλάδο του τουρισμού, ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που υποδέχθηκαν την είδηση με επιφυλάξεις. Μια τέτοια συμφωνία αποτελούσε διακαή πόθο πολλών και για πολλά χρόνια, καθώς σεφ, επιχειρηματίες της εστίασης και ξενοδόχοι υποστήριζαν ότι σε μια τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, ο οδηγός Michelin θα έπρεπε να έχει σημαντική παρουσία, να αφορά όλη τη χώρα και κυρίως στους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Η εστιατορική σκηνή σε Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη και Χαλκιδική, τόνιζαν, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και ο Michelin πρέπει να σταματήσει να περιορίζεται στην Αθήνα.

news247.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις