Όσα αποκάλυψε η «Καθημερινή» φέρνουν τα «Νικολοβάρβαρα»…

Ταφόπλακα στα όνειρα θερινής νυκτός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για παράταση κατά ένα χρόνο της θητείας του, έσπευσε να βάλει η Καθημερινή της Κυριακής, μ ένα καίριο χτύπημα στον στρατηγό από «ειδικό συνεργάτη» της εφημερίδας που αποκαλύπτει μέσω επίσημων εγγράφων ότι ο κίνδυνος της αποστολής στη Λιβύη, που κατέληξε να στοιχίσει τη ζωή σε τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο νέους εθελοντές διερμηνείς της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, μόνο άγνωστος δεν ήταν στα ανώτατα κλιμάκια του στρατεύματος. Ωστόσο, n προειδοποίηση για ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του οδικού αγνοήθηκε και η αποστολή επιχειρήθηκε – και μάλιστα σε χρόνο πολύ πιο σύντομο απ’ ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί.

Η έρευνα της «Κ» αποκάλυψε νέα στοιχεία για τις αμέλειες, τα λάθη και τον ελλιπή σχεδιασμό της μοιραίας αποστολής και προπαντός, τον αντίκτυπο που έχει σήμερα αυτή η τραγωδία στους τραυματίες και εγκαυματίες της αποστολής και στο ηθικό των επιλέκτων μονάδων των Ε.Δ.

Μέσα από συνεντεύξεις με ανώτερα στελέχη των ειδικών δυνάμεων και έγγραφα και παρουσιάσεις που περιήλθαν εις γνώσιν της «Κ», ξεδιπλώνεται το ιστορικό της βιαστικής σχεδίασης και τα λάθη στην αξιολόγηση ρίσκου από το ΓΕΕΘΑ.

Εν ολίγοις η Καθημερινή καταδεικνύει τον νυν αρχηγό ΓΕΕΘΑ ως τον κύριο υπεύθυνο για την τραγωδία στην Λιβύη.

Υπό κανονικές συνθήκες μετά την αποκάλυψη της «Κ», οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ειδικά θα ξεκινήσουν με τα «Νικολοβάρβαρα» αρχές Δεκέμβρη. Άλλωστε το προβλέπει και ο νόμος. Τον Δεκέμβριο ανακοινώνονται οι αλλαγές και τον Ιανουάριο γίνονται οι παραδώσεις – παραλαβές.

Δ.Β

ieideiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις