Ο Ερντογάν αναχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου – Μεταβαίνει στην τουρκική πρεσβεία

278

Αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ερντογάν και μεταβαίνει στην τουρκική πρεσβεία.

«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να ζουν ειρηνικά» είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα.

«Βιώσαμε και βιώνουμε περιφερειακές συγκρούσεις που εγείρουν σοβαρή ανησυχία όταν γίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Αλλά και οι διμερείς μας σχέσεις πέρασαν διακυμάνσεις. Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να ζουν ειρηνικά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν.

«Η επόμενη φάση του πολιτικού διαλόγου, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, μπορεί να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ελλάδα και την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας, που είναι και η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Αισθάνομαι ιστορικό χρέος να φέρω τα δύο κράτη δίπλα δίπλα», υπογράμμισε ο ίδιος ακόμη, με τον Ταγίπ Ερντογάν να υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας που να μην μπορεί να επιλυθεί».

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like