Ο Σάββας Αγγελίδης είχε διατάξει την αναστολή ποινικής δίωξης σε σοβαρή υπόθεση, ατόμου το οποίο στο παρελθόν υπήρξε πελάτης του

Σκιές για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, Σάββα Αγγελίδη, αφήνει πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία είχε διορίσει τρεις Βρετανούς νομικούς , για να ερευνήσουν καταγγελίες εναντίον του.

Στο πόρισμα, σημειώνεται πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αδίκημα διαφθοράς, αλλά υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφέροντος, καθώς ο Σάββας Αγγελίδης, ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, διέταξε την αναστολή ποινικής δίωξης σε σοβαρή υπόθεση, ατόμου το οποίο στο παρελθόν υπήρξε πελάτης του, στο δικηγορικό γραφείο που διατηρούσε. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως όταν διέτασσε την αναστολή ποινικής δίωξης δεν είχε κάνει σύνδεση του ονόματος του κατηγορούμενου με αυτό πρώην πελάτη του και στηρίχθηκε σε εισήγηση που είχε γίνει από ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ερευνητών, κάτι που ενδεχομένως να στοιχειοθετεί ποινικό αδίκημα.

Πρόκειται για τον ίδιο αξιωματικό, ο οποίος στο παρελθόν συνομιλούσε με βαρυποινίτη στις Φυλακές και του ζητούσε να βρει βίντεο με προσωπικές στιγμές της Διευθύντριας των Φυλακών για να την «κάψει». Για εκείνη την υπόθεση, ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής είχε εισηγηθεί την ποινική δίωξη του αξιωματικού αλλά ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν προχώρησε σε δίωξη, επικαλούμενος «λόγους δημοσίου συμφέροντος» τους οποίους ποτέ δεν εξήγησε.

Η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς θέτει εκ νέου θέμα ανέλεγκτου των αποφάσεων του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα μπορεί να διατάσσει, να αναστέλλει ή να διακόπτει ποινικές διώξεις, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις και χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί, ακόμα και από τα δικαστήρια.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος προκάλεσε νέα αντιπαράθεση μεταξύ της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, καθώς τις καταγγελίες κατά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είχε διαβιβάσει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Με ανακοινώσεις τους, κάνουν διαφορετική ανάγνωση του πορίσματος, ισχυριζόμενοι πως δικαιώθηκαν!

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις