Η Κυβέρνηση, εν μέσω αντιδράσεων για τα ομόφυλα ζευγάρια, αποφάσισε να δείξει πως ενδιαφέρεται για τις νέες οικογένειες και το δημογραφικό πρόβλημα. Έτσι, λοιπόν, προχώρησε στην ανακοίνωση μετά «βαίων και κλάδων» μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος. Στην ουσία, από τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε τα πέντε είναι ήδη σε εφαρμογή! Το μόνο νεώτερο αφορά στην αύξηση του επιδόματος γέννησης κατά 400 ευρώ, στα 2.400 ευρώ, για το πρώτο παιδί. Στην αγορά, πάντως, βλέπουν τα μέτρα ως «ασπιρίνη», και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν στελέχη επιχειρήσεων στην στήλη, τα προβλήματα της οικονομίας απαιτούν σοβαρό σχέδιο δράσης και «βαριά» μέτρα.

Θα αναρωτηθείτε γιατί απασχολεί τις επιχειρήσεις το δημογραφικό; Η απάντηση σε τρία στάδια είναι η εξής: Πρώτον, γιατί δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν θέσεις εργασίας! Και όμως, στην Ελλάδα της αυξημένης ανεργίας οι περισσότερες εταιρείες σε κατασκευές, ενέργεια και πληροφορική δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό. Δεύτερον, όσο μειώνονται οι γεννήσεις, τόσο το ασφαλιστικό σύστημα διατρέχει κίνδυνο. Και τι γίνεται στις περιπτώσεις που ο… λογαριασμός δεν βγαίνει; Αυξάνονται οι εισφορές για τους εργοδότες…

Το φακέλλωμα της μεσαίας τάξεως

Την ίδια στιγμή, εκτός από την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, η Κυβέρνηση έχει δώσει σαφή κατεύθυνση για ελέγχους και φακέλλωμα των συναλλαγών της μεσαίας τάξης. Ναί, αυτής που η Κυβέρνηση θα ευνοούσε αν ερχόταν στην εξουσία, όπως αναφερόταν προεκλογικά.

Όπως μαθαίνει η στήλη, έχουν καταγραφεί αναλυτικά συναλλαγές τραπεζικές άνω των 65 δισ. ευρώ, και μάλιστα υπάρχει περίπτωση σε όσους έχουν μεγάλες δαπάνες, συγκριτικά με όσα δηλώνουν, να γίνουν έλεγχοι…

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις