Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του STAR ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης, αναφορικά με τις καταγγελίες για το μπάζωμα μέρος του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Ο δημοσιογράφος παρουσίασε έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ποιοι συμμετείχαν στις συσκέψεις των Συντονιστικών οργάνων που διαχειρίστηκαν την κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτά, από πολιτικά πρόσωπα, παρόντες ήταν στην πρώτη σύσκεψη στις 2.30 το ξημέρωμα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και στη δεύτερη σύσκεψη ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης. Παρών πάντα ο Κώστας Αγοραστός.

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας των πυροσβεστικών δυνάμεων Ευάγγελος Φαλάρας έχει περιγράψει στην κατάθεση του στη δικαιοσύνη τη διαδικασία του μπαζώματος και τους λόγους για τους οποίους έγινε.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Τι πρέπει να διερευνηθεί μετά τις αποκαλύψεις Μαρέδη
Αυτό που δεν γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι ώστε να διαφωτίσουν τον κόσμο,  είναι ότι το “μπάζωμα” αφορά σε 2 φάσεις.
1η Φάση “αποκατάστασης” (μπάζωμα)
Υπήρξε τεχνική αδυναμία να προσεγγίσουν στο σημείο της τραγωδίας, τα βαριά μηχανήματα που ζήτησε η πυροσβεστική, και στη συνέχεια να επιχειρήσουν (σηκώσουν τα βαγόνια), διότι βούλιαζαν τα πέδιλα ισορροπίας τους, με κίνδυνο να μπατάρουν μαζί με τα βαγόνια που θα σήκωναν και αν υπάρξουν θύματα από τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο. Απαιτήθηκε η ενίσχυση του εδάφους για να μη μπατάρουν, και αυτό αποφασίστηκε και έγινε.
2η Φάση “αποκατάστασης” (μπάζωμα)
Απομακρύνθηκαν τα βαγόνια και αποφασίστηκε να στρωθεί όλο το σημείο της τραγωδίας με χοντρό χαλίκι με πρόσμιξη πίσσας.
Αυτή η 2η φάση “αποκατάστασης”,  που δεν έπρεπε να γίνει πριν ολοκληρωθεί η προανάκριση, είναι προς διερεύνηση. Ποιος το αποφάσισε και γιατί έγινε.

 

Στέφανος Παπαδόπουλος
Με πληροφορίες από:thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις