Ενόψει της σύγκρουσης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για το θέμα της Ασημακοπούλου και από την Νίκη Κεραμέως.

Την «δύναμη πυρός» του κατευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην υπόθεση Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με την μαζική αποστολή email σε απόδημους όσο και στην κοινοβουλευτική μάχη με το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο θα εισαχθεί αύριο Τετάρτη, προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Σε σχέση με την «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και την διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων μέσω του υπουργείου Εσωτερικών η Κουμουνδούρου βάζει ευθέως στο στόχαστρο την Νίκη Κεραμέως, ζητώντας εξηγήσεις τόσο από την αρμόδια υπουργό Εσωτερικών, όσο και από την «γαλάζια» ευρωβουλευτή.

Κομματικές πηγές σημείωναν χθες, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, πως η Κουμουνδούρου θα επιμείνει ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά πρωτίστως από την Νίκη Κεραμέως «που όσο δεν απαντά και κρύβεται θα αφήνει να εννοηθεί ότι γνώριζε για τη διαρροή αυτών των στοιχείων, και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει ποιος διέρρευσε αυτά τα στοιχεία».

«Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν: Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;» τόνισε σε ανάρτηση του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως «η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση. Όλα στο φως».

Επιχειρώντας μάλιστα να «στριμώξει» την υπουργό Εσωτερικών η αξιωματική αντιπολίτευση έφερε το θέμα στη Βουλή με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Νίκη Κεραμέως για το αν υπήρξε ή όχι διαρροή προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ άλλων στην επίκαιρη ερώτηση σημειώνεται πως «οι καταγγελίες αυτές εμπλέκουν άμεσα και το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν ότι οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιήθηκαν από την κα Ασημακοπούλου βρίσκονταν αποκλειστικά στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο είχαν δηλωθεί από τους ίδιους, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω της επιστολικής ψήφου. Οι ενδείξεις διαρροής των προσωπικών δεδομένων αποδήμων Ελλήνων από το Υπουργείο Εσωτερικών εγείρουν βάσιμα ερωτήματα και προβληματισμό, τόσο για τα ελλείματα της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου που υλοποιεί η κυβέρνηση, όσο και για την πιθανή διάθεσή τους για ψηφοθηρική χρήση σε υποψήφια ευρωβουλευτή και γενικά για κομματική εκμετάλλευση».

Σε θέσεις μάχης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει τις δυνάμεις του στην πολιτική σύγκρουση που θα εξελιχθεί εντός της Ολομέλειας της Βουλής μπροστά στην συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η κοινοβουλευτική μάχη αρχίζει αύριο Τετάρτη με πηγές της Κουμουνδούρου να τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσει από τη μία πλευρά στην ανάδειξη της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου και από την άλλη στην κατάθεση θετικών προτάσεων για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Κατά την ολοκλήρωση της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως «αυτό που κάνει κυβέρνηση, είναι μια ψευδονομική επισφράγιση μιας προαναγγελθείσας Συνταγματικής εκτροπής», ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, που προσβάλει – όπως είπε – το Σύνταγμα.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις