«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Φοβόμαστε μην είμαστε εμείς οι επόμενοι». Οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας των Πεύκων, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας. Τα περιστατικά διαρρήξεων κατοικιών είναι πλέον καθημερινά. Αρκετά συχνά οι κάτοικοι εντοπίζουν οχήματα, τα οποία κινούνται ύποπτα και παρατηρούν οικίες.

«Παίρνουμε τηλέφωνο στο 100 αλλά μέχρι να έρθουν τα αυτοκίνητα που κοιτάνε σπίτια εξαφανίζονται. Το πρόβλημα με τις διαρρήξεις υπήρχε και παλιότερα όμως άρχισαν περιπολίες οι ΔΙ.ΑΣ. και σταμάτησαν τα κρούσματα. Για να ηρεμήσουμε πρέπει να βγει και πάλι αστυνομία στις γειτονιές μας» επισημαίνει κάτοικος της περιοχής, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθώς φοβάται για την ασφάλειά του.

Οι διαρρήξεις αυξήθηκαν σημαντικά τον τελευταίο μήνα. Η θρασύτητα των διαρρηκτών έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Χτυπούν απογευματινές ώρες ακόμη και σε γειτονιές που σφύζουν από ζωή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που έλαβε χώρα πριν από περίπου 15 ημέρες. Οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι είχε βγει στο μπαλκόνι του απέναντι σπιτιού ένας γείτονας. Ένας από τους διαρρήκτες τον απείλησε λέγοντάς του: «Μπες μέσα μην φας καμιά σφαίρα».

«Το κράτος έχει υποχρέωση να κάνει αυτό που πρέπει για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς. Καλούμε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να αναλάβει δράση. Μόνο με συνεχείς περιπολίες στις γειτονιές των Πεύκων θα αποθαρρυνθούν οι διαρρήκτες. Η συγκεκριμένη συνταγή είχε ακολουθηθεί και παλαιότερα και είχε αποδώσει. Πρέπει να γίνει το ίδιο. Δεν αντέχουμε άλλο να φοβόμαστε για το τι θα αντιμετωπίσουμε όταν γυρνάμε στο σπίτι» δήλωσε στο thestival.gr ο τοπικός σύμβουλος Πεύκων, Θανάσης Μπούτσικος.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις