ΗΠΑ: Δύο νεκροί και δεκάδες στο νοσοκομείο από λάθος μαγειρεμένα μανιτάρια

407

Εστιατόριο σέρβιρε επί τρεις εβδομάδες επικίνδυνο ειδικό σούσι ρολό με σολομό και μανιτάρια

Ένα πιάτο εστιατορίου μαγειρεύτηκε με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Διάρροια, ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος άρχισαν να αισθάνονται πελάτες του Dave’s Sushi στη Μοντάνα των ΗΠΑ λίγο αφότου έφαγαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun, η αιτία ήταν τα εξωτικά «μανιτάρια Morels», τα οποία είναι, ωστόσο, βρώσιμα όταν μαγειρεύονται. Σε αντίθετη περίπτωση, τα μανιτάρια αυτά περιέχουν επιβλαβείς τοξίνες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έκαναν σχετική έρευνα και διαπίστωσαν ότι: «Ο έμετος και η διάρροια φέρεται να ήταν κοινός μεταξύ όσων τα κατανάλωσαν με τους νοσηλευόμενους να έχουν κλινικά στοιχεία αφυδάτωσης».

Το εστιατόριο σέρβιρε το ειδικό σούσι ρολό τους με σολομό και μανιτάρια για τρεις εβδομάδες και σε αυτό το διάστημα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και συνολικά 51 αρρώστησαν.

Οι αναφορές για συμπτώματα δηλητηρίασης στην περιοχή άρχισαν να πληθαίνουν γι’ αυτό και το CDC αποφάσισε να διερευνήσει την υπόθεση. Όπως διαπίστωσε, και οι 51 άνθρωποι είχαν πάει στο ίδιο εστιατόριο μεταξύ 27 Μαρτίου και 7 Απριλίου πέρυσι.

Μετά από περαιτέρω έρευνα και συνεντεύξεις με τα άρρωστα θύματα, ανακάλυψαν ότι όλοι είχαν παραγγείλει και φάει το εξωτικό μανιτάρι που είχε εισαχθεί φρέσκο ​​από την Κίνα. «Η κατανάλωση μανιταριών Morels, τα οποία γενικά θεωρούνται βρώσιμα, συνδέθηκε έντονα με γαστρεντερικές ασθένειες», αναφέρει η έκθεση.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like