Η απόφαση του ΣτΕ εκτός από το πολιτικό, δημιουργεί και ποινικό πρόβλημα στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Εδώ υπάρχουν δύο πιθανές εξελίξεις, καθώς η ΑΔΑΕ πρέπει να δώσει όπως οφείλει όλα τα στοιχεία της παρακολούθησης στον Ανδρουλάκη.

Τα περί αποφάσεις της ολομέλειας της ανεξάρτητης αρχής για να το πράξει, είναι παραμύθια. Η ΑΔΑΕ είναι Υποχρεωμένη να τα δώσει.

Η πρώτη πιθανή εξέλιξη λοιπόν είναι η ανεξάρτητη αρχή να εχει τα στοιχεία στα χέρια της και να τα παραδώσει άμεσα στο Νίκο Ανδρουλάκη. Έπειτα, αυτός έχει την πρωτοβουλία για τις δικαστικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί, καθώς έχει όλο το περιθώριο να κινηθεί νομικά κατά συγκεκριμένων προσώπων και όχι με αόριστες μηνυτήριες αναφορές.

Η δεύτερη πιθανή εξέλιξη και εκεί περιπλέκονται πολύ τα πράγματα, είναι η ΑΔΑΕ να μην έχει τα στοιχεία στα χέρια της. Εάν όντως δεν εχει τα στοιχεία στα χέρια της, Συντελείται ένα αυτεπάγγελτο, βαρύτατο αδίκημα. Αυτό της παρεμπόδισης εκτέλεσης δικαστικής απόφασης.

Εκεί όπως καταλαβαίνετε, η παρέμβαση της δικαιοσύνης είναι αυτεπάγγελτη και φτάνει ακόμα και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι εάν τα στοιχεία έχουν καταστραφεί αυτό έγινε με ευθύνη της ΕΥΠ, στην οποία πολιτικός προϊσταμενος είναι ο Μητσοτάκης.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις