Ο Κ. Μητσοτάκης κάλυψε πλήρως την υπουργό Εσωτερικών για τη διαρροή των emails.

Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζητούν την αποπομπή της Νίκης Κεραμέως από το ΥΠΕΣ, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ότι υπάρχει πρόβλημα μετά και την επιβολή προστίμου από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Μάλιστα η Αρχή, έδωσε εντολή να προβεί σε ενέργειες που αφορούν τη συμμόρφωση των τηρούμενων μέτρων και διαδικασιών με τον ΓΚΠΔ, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή, να μην είναι «ξέφραγο αμπέλι» το ΥΠΕΣ. Αλλά ο πρωθυπουργός έχει άλλη άποψη:

«Η διαρροή δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο, το πρόβλημα δεν αφορούσε την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, επειδή δεν έγινε επί των ημερών της» όπως διαπίστωσε.

Και έστεψε τη συζήτηση αλλού: «Αυτό που έχει σημασία είναι να διορθώσουμε την αδυναμία μας. Αν το κράτος κρίνει ότι πρέπει να στραφεί εναντίον προσώπου, έχει τη δυνατότητα το υπουργείο να το κάνει».

Κληθείς δε, να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε το πρόστιμο να παρακρατηθεί από την κρατική επιχορήγηση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός ήταν αρνητικός.

ieidiseis.gr

Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις