Δημοσκοπική καθίζηση και το φάσμα της αποχής στις Ευρωεκλογές

Η κινδυνολογία αποτελεί προσφιλής τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επιστρατεύεται κάθε φορά που κλονίζεται το αφήγημα του Μαξίμου. Η δημοσκοπική καθίζηση και το φάσμα της αποχής που πλανάται πάνω από τις Ευρωεκλογές αναγκάζουν τα κυβερνητικά στελέχη να διατυπώνουν ακραία επιχειρήματα, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους.

Στο πνεύμα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο OPEN. Ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως εάν κλονιστεί το οικοδόμημα Μητσοτάκη, δεν θα πληρώνονται οι συντάξεις.

Επιπροσθέτως, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τον πληθωρισμό μίλησε για σταθερές εξωγενείς δυνάμεις λέγοντας πως ο «κάνει τον κύκλο του και πάμε σε αποκλιμάκωση».

Δείτε το βίντεο

 

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

«Μιλάμε για ασύστολη κινδυνολογία. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και αυτή είναι η προσφιλή τους τακτική.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει συνεχώς για «λεφτόδεντρα». Λέει ότι αν εφαρμοστεί το απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, -το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- θα χρεοκοπήσει η χώρα.

Είπε ότι εάν φορολογηθούν τα υπερκέρδη των τραπεζών, σε ποσοστό 90% άπαξ, θα κλείσουν οι τράπεζες. Έρχεται σήμερα ο κ. Χατζηδάκης και λέει ότι οι συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τις συντάξεις τους εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειλικρινά, η επιτομή του λαϊκισμού είναι η ρητορική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Σας θυμίζω ότι ο κ. Χατζηδάκης είναι το ίδιο πρόσωπο που διαμαρτυρόταν, στον τότε Επίτροπο της Κομισιόν κ. Μοσκοβισί, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να σώσει τις συντάξεις και να μην υπάρξει περικοπή, όπως προβλεπόταν από το Πρόγραμμα, λέγοντάς του: είναι δυνατόν να τους βοηθήσετε να σώσουν τις συντάξεις;

Και σήμερα λένε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις; Μιλάμε για μια ανάλγητη κυβέρνηση

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις