Με επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών ενημέρωσε ότι η ΕΥΠ αρνείται να του αποκαλύψει τους λόγους της παρακολούθησης του.

Η αναφορά της ΑΔΑΕ 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Χαριλάου Τρικούπη, δήλωσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέλαβε το μεσημέρι επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, με την οποία τον ενημερώνει ότι, παρά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, η ΕΥΠ αρνείται να του δώσει στοιχεία ώστε να τον ενημερώσει σχετικά με τους λόγους παρακολούθησής του.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή της ΑΔΑΕ είχε απευθύνει ερώτημα στη διοίκηση της ΕΥΠ και τον εποπτεύοντα εισαγγελέα, ζητώντας να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του «φακέλου Ανδρουλάκη» κατ’ εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστολή της Ανεξάρτητης Αρχής προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα αλλά δεν αποκλείεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι η ΕΥΠ δε συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ζητάει την ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει αντισυνταγματική την κυβερνητική διάταξη του 2021. «Η ΕΥΠ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Για αυτή τη μεθόδευση τι έχει να πει ο πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της;», διερωτήθηκε χθες ο Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι στο Κίνημα περιμένουν την ΑΔΑΕ για περαιτέρω ενεργείς.

Οι κινήσεις Ανδρουλάκη 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους αυτό που μπορεί να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην παρούσα φάση είναι είτε να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή να προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να το ενημερώσει για την στάση της ΕΥΠ. Το σίγουρο είναι ότι στη παρούσα φάση ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί τις εισηγήσεις των δικηγόρων του και μετέπειτα θα αποφασίσει. «Υπόλογοι είναι όσοι εμπλέκονται στη μη εφαρμογή της απόφασης.

Σε περιοδεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 

Σήμερα, στις 17:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στο Αίγιο, ενώ στις 18:00 θα απευθύνει χαιρετισμό στο 12ο Regional Growth Conference που διοργανώνει η εφημερίδα “Πελοπόννησος” στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στις 19:30 ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στην Πάτρα. Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις