Πολλά κτηματομεσιτικά γραφεία κάθε χρόνο προσπαθούν να βοηθήσουν πολλές οικογένειες να βρουν ένα σπίτι που να ταιριάζει απόλυτα με τις δικές τους ανάγκες και φιλοδοξίες. Τα τελευταία χρόνια η αγορά ακινήτων στην Αθήνα έχει μεταφέρει το ενδιαφέρον αρκετών αγοραστών στα βόρεια προάστια προσφέροντας συναρπαστικά πλεονεκτήματα στις οικογένειες που θέλουν μία άνετη κατοικία ή να επενδύσουν σε ακίνητα. Πολλοί δημοφιλείς επιλογές σε περιοχές είναι η Πεύκη, το Χαλάνδρι και η Κηφισιά.

 

Αυτό που χαρακτηρίζει την αγορά σπιτιού στο Χαλάνδρι είναι η ήρεμη διαβίωση και η φυσική ομορφιά. Επίσης αρκετοί παράγοντες την καθιστούν εξαιρετική επιλογή για οικογένειες. Τα σπίτια είναι προσιτά σε τιμές που σημαίνει ότι οι οικογένειες μπορούν να εξασφαλίσουν ευρύχωρα σπίτια χωρίς μεγάλο κόστος. Αυτό συχνά μεταφράζεται σε περισσότερα υπνοδωμάτια, μεγαλύτερους χώρους διαβίωσης και ιδιωτικούς εξωτερικούς χώρους – όλα τα κρίσιμα στοιχεία για μια άνετη οικογενειακή ζωή.

 

Η ηρεμία των προαστίων είναι κάτι που συναντούμε στο Χαλάνδρι και στην Πεύκη, παράλληλα με την ευκολία που προσφέρει όσον αφορά την μετακίνηση των κατοίκων της στο κέντρο της Αθήνας. Η Πεύκη εξυπηρετείται καλά από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η μετακίνηση προς την πόλη είναι διαχειρίσιμη ακόμη και τις ώρες αιχμής. Με αυτόν τον τρόπο η ζωή των οικογενειών είναι πολύ πιο ευχάριστη, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στις υπόλοιπες αστικές ανέσεις. Η περιοχή συνδυάζει ένα γαλήνιο και ήρεμο περιβάλλον με την αστική συνύπαρξη.

 

Η εκπαίδευση είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τις οικογένειες, για να επιλέξουν  την Πεύκη και το Χαλάνδρι ως τόπο κατοικίας. Το συγκεκριμένο προάστιο έχει πολλά καλά σχολεία, καθιστώντας το μια προτιμώμενη επιλογή για οικογένειες που τα παιδιά τους πηγαίνουν ακόμα στο σχολείο. Όσον αφορά την αναψυχή, η Πεύκη είναι γνωστή για τους χώρους πρασίνου και τα πάρκα της, παρέχοντας άφθονες ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες και οικογενειακές εκδρομές.

 

Ωστόσο, οι πωλήσεις κατοικιών στην Πεύκη μπορεί να μην προσφέρουν το επίπεδο πολυποικιλότητας που αναζητούν κάποιες οικογένειες. Εδώ έρχονται οι πωλήσεις κατοικιών της Κηφισιάς. Η Κηφισιά είναι ένα από τα πιο αριστοκρατικά και εύπορα προάστια της Αθήνας, γνωστό για τον πολυτελή τρόπο ζωής, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις πολυτελείς ανέσεις.

 

Οι οικογένειες που δίνουν προτεραιότητα σε έναν high-end τρόπο ζωής θα βρουν την Κηφισιά πολύ ελκυστική. Τα σπίτια στην Κηφισιά βρίσκονται συχνά μέσα σε όμορφα διαμορφωμένα, μεγάλα οικόπεδα, προσφέροντας ένα άριστο επίπεδο ιδιωτικότητας για όλη την οικογένεια σε ένα απαράμιλλο χώρο. Το αρχιτεκτονικό μεγαλείο πολλών σπιτιών στην Κηφισιά αποτελεί απόδειξη της πλούσιας ιστορίας της περιοχής και της μοναδικής της γοητείας.

 

Η ασφάλεια που παρέχει η Κηφισιά είναι κορυφαία, παρέχοντας ήρεμη διαβίωση στις οικογένειες. Επιπλέον, το προάστιο φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα σχολεία της χώρας, καθιστώντας το κορυφαία επιλογή για όσους επενδύουν σε ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

 

Η Κηφισιά είναι επίσης ένας κόμβος για αγορές υψηλών προδιαγραφών, γκουρμέ γεύματα και πολυτελείς υπηρεσίες, διασφαλίζοντας ότι οι οικογένειες έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών αναψυχής. Το άφθονο πράσινο και τα πάρκα της περιοχής προσθέτουν μια νότα γαλήνης, διασφαλίζοντας ότι παρά την έντονη ζωή που προσφέρει, οι οικογένειες μπορούν ακόμα να απολαμβάνουν έναν χαλαρό τρόπο ζωής.

 

Στα βόρεια προάστια κυριαρχεί ένα έντονο αίσθημα πολιτιστικής κουλτούρας, καθιστώντας τα ιδανικά για τη διαβίωση μιας οικογένειας. Οι εκδηλώσεις της κοινότητας, τα τοπικά φεστιβάλ και οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές είναι συνηθισμένες, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός φιλικού και χαρούμενου περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις