Aίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ανδρών στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά που έδιναν επί ώρες μάχη για να μην παρασυρθούν από τα νερά του ρέματος, κρεμασμένοι από τα δέντρα.  Στις 2:10 τα ξημερώματα τα σωστικά συνεργεία μπόρεσαν να τους προσεγγίσουν και τους απεγκλώβισαν από ταν ξερά.
Στην επιχείρηση συμμετείχε η Πυροσβεστική, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών καθώς και ιδιώτες ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου.
Οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προηγήθηκαν άκαρπες προσπάθειες από άνδρες της Πυροσβεστικής όπως και από άνδρες της ΕΜΑΚ να προσεγγίσουν. Οι προσπάθειες αυτές ήταν ανεπιτυχείς εξαιτίας των τεράστιων όγκων νερού που κατέβαιναν από τον Ξηριά.
Τελικά λίγο μετά τη 01:00 δύο ερπυστριοφόρα και μια μπουλντόζα – οχήματα του στρατού και ιδιώτη αντίστοιχα – προσέγγισαν τους εγκλωβισμένους και γύρω στις 02:00 κατόρθωσαν να τους απεγκλωβίσουν από τα νερά, να τους κατεβάσουν από τα δένδρα που τους έσωσαν τη ζωή.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «απόψε ζήσαμε ένα θρίλερ. Τα καταφέραμε και σώσαμε τους ανθρώπους έπειτα από πολύωρες προσπάθειες. Αισθανόμαστε ευτυχείς που έχουμε και τους τρεις και πάλι δίπλα μας. Μπράβο σε όλους όσοι έδωσαν μεγάλο αγώνα».

Στην περιοχή βρέθηκαν χθες το βράδυ ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, o βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

πηγή:e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις