Η αποζημίωση που επιδικάστηκε σε βάρος του Άλκη Δαυίδ είναι μια από μεγαλύτερες για σεξουαλική επίθεση.

Αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να καταβάλει ο γνωστός επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ για σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναίκας.

Το ποσό επιδικάστηκε από δικαστήριο του Λος Άντζελες ύστερα από μήνυμα που κατέθεσε γυναίκα, η οποία αναφέρεται με το ψευδώνυμο Jane Doe. Σύμφωνα με τη δικογραφία η γυναίκα βιάστηκε και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά κατ’ εξακολούθηση για μια περίοδο τριών ετών, από το 2016 έως το 2019.

Ο δικηγόρος της Jane Doe ανέφερε πως «τα γεγονότα της υπόθεσης είναι φρικτά, είναι απαίσια». «Βίασε την πελάτη μου ενώ βρισκόταν σε δίκη για άλλη αντίστοιχη υπόθεση», τόνισε ο Γκάρι Ντόρντικ στην Los Angeles Times.

Πρόκειται για μια από μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί για σεξουαλική επίθεση. Ωστόσο η υπόθεση είναι μόνο η πιο πρόσφατη με πρωταγωνιστή τον Άλκη Δαυίδ.

Όπως αναφέρει η Los Angeles Times, έχει χάσει πολλές ακόμη δίκες ύστερα από μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος του για σεξουαλικά εγκλήματα. Συνολικά εκτιμάται πως μέχρι σήμερα έχει διαταχθεί να καταβάλει περίπου 70 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις.

Σημειώνεται πως ο Άλκης Δαυίδ, υπήρξε στο παρελθόν ως κληρονόμος μεγαλομέτοχος της Coca Cola 3E με την οποία δεν έχει πλέον καμία σχέση. Αφού έκανε και ένα περάσμα και από τον κινηματογράφο ως ηθοποιός (κεντρική φωτ. από την ταινία Bank Job του 2008), σήμερα έχει στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιό του πλατφόρμες streaming στο διαδίκτυο, την γνωστή Hologram USA, που δημιουργεί ολογράμματα νεκρών διασημοτήτων, αλλά και το πρακτορείο μοντέλων Independent Models.

Η 30χρονη γυναίκα μοντέλο ανέφερε στην μήνυσή της πως γνώριζε τον Άλκη Δαυίδ ως «μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και δισεκατομμυριούχο» όταν πήγε να δουλέψει μαζί του στην Hologram USA.

Από την αρχή ο επιχειρηματίες την παρενοχλούσε και το 2016 προσπάθησε να τη φιλήσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα, αλλά εκείνη αντέδρασε και εκείνος ζήτησε αρχικά συγγνώμη.

Το ίδιος έτος απολύθηκε και δεν μίλησε ποτέ ξανά με τον Δαυίδ μέχρι το 2018, όταν ο επιχειρηματίας της προσέφερε δουλειά ως πρέσβειρα επικοινωνίας της εταιρείας Swiss-X, που παράγει προϊόντα κάνναβης.

Η γυναίκα αποδέχτηκε τη προσφορά και ο Δαυίδ την κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ζητώντας της να δοκιμάσει ένα προϊόν CBD. Ακολούθως η γυναίκα ένιωσε μεθυσμένη και σε σύγχυση. Ο Δαυίδ εκμεταλλευόμενος την κατάστασή της, όπως αναφέρεται στη μήνυση, την παρενόχλησε εκ νέου και αυνανίστηκε μπροστά της.

Τελικά τον Απρίλιο του 2019 τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης και η γυναίκα κινήθηκε νομικά εναντίον του.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις