Όσα ανακοινώθηκαν από τις Αρχές

Μεγάλη επιχείρηση των λιμενικών αρχών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με σύλληψη διακινητών λαθρομεταναστών. Η επιχείρηση μάλιστα συνεχίζεται, καθώς η διαδικασία οδηγεί τις αρχές σε νεότερες συλλήψεις, ακόμη κι επικεφαλής σπείρας. Πώς από την Σάμο, απ’ οπου υπήρχε μία «βάση», το Λιμενικό άπλωσε δίχτυα ως την Πάρο, την Μύκονο και την Νάξο.

Χαρακτηριστικά, με βάση τα γεγονότα, όπως ανακοινώθηκε: «Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πάρου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού – ταχύπλοου (Ε/Γ-Τ/Χ) “SUPER JET” Π. 10328 για βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή του, πριν από τον απόπλου για την εκτέλεση δρομολογίου προς Νάξο-Μύκονο. Από τη Λιμενική Αρχή της Πάρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “SUPER JET”, μετά την προσκόμιση όμως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, του επετράπη ένα μεμονωμένος πλους, χωρίς επιβάτες, για το Πέραμα. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας από το Ε/Γ-Τ/Χ “ΕΞΠΡΕΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου».

Επιπροσθέτως: «Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Φούρνων Κορσεών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι μία 50χρονη αλλοδαπή επιβάτης ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Τουρκίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο «ΠΕΤΡΟΚΟΠΙΟΥ» ν. Φούρνων, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Στο σημείο έσπευσε Α/Κ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η ασθενής μεταφέρθηκε με το βοηθητικό σκάφος του Ι/Φ στη ξηρά και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ιατρείο Φούρνων, για παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων».

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις