Ακόμη ένα μπουμπούκι που πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία!

 

Μετά από διερεύνηση καταγγελιών από τον Απρίλιο του 2023, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ,  κατάφερε να εξιχνιάσει υπόθεση όπου οι  συλληφθέντες φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας, να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιούν ελέγχους και – αν το έκαναν – να μη βεβαιώνουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα έβρισκαν.

 

Τα μέλη του κυκλώματος

Στο κύκλωμα των συλληφθέντων συμμετείχαν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, 14 δημοτικοί αστυνομικοί, διοικητικοί τμηματάρχες της δημοτικής αστυνομίας, υπάλληλοι της υγειονομικής& πολεοδομικής υπηρεσίας  του Δήμου Αθηναίων,  καθώς και υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού.

 

Οι Εγκέφαλοι

Ως εγκέφαλοι στην εν λόγω οργάνωση, αρχηγικά μέλη, ήταν ιδιώτιδα και ιδιώτης, και είχαν στρατολογήσει και εντάξει ως μέλη τους υπόλοιπους αλλά και τον υπάλληλο  ο οποίος  σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Happenednow.gr φέρεται τμηματάρχης της Δημοτικής αστυνομίας και συνδικαλιστής με σημαίνουσα θέση, μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου της περιφέρειας Αττικής, και μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος είχε πολιτευθεί και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος,  με συνδυασμό που είχε τη δημόσια στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος διατηρεί και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συμφερόντων του, στον Πειραιά.

Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας βρέθηκαν μισό εκατομμύριο ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ένας εκ των κατηγορουμένων, και σε  μια οικία .

 

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις