Έρχεται ο νέος καύσωνας. Πότε ξεκινάει και πόσο θα κρατήσει. Τι θα γίνει στην Αττική και ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο του νέου καύσωνα στην Ελλάδα.

Καύσωνας διαρκείας έρχεται στη χώρα από την Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων που προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες θα ανεβούν και πάλι σημαντικά, ενώ θα μας ταλαιπωρήσουν σχεδόν όλο τον Ιούλιο.

Πολύ ζεστός μήνας θα είναι ο Ιούλιος, καθώς από σήμερα περιμένουμε ουσιαστικά ένα παρατεταμένο διάστημα ζέστης, στα όρια του καύσωνα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Συγκεκριμένα οι υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια και θα επικρατήσουν μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο το Ιουλίου.

Μάλιστα το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου η θερμοκρασία θα συνεχίσει να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου ειδικά στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ και στην Αττική από το Σαββατοκύριακο και μετά ο υδράργυρος θα δείξει 40άρια.

Τι λέει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Ιδιαίτερα θερμό αναμένεται το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, με τον μετεωρολόγο του Alpha να αναφέρει σε ανάρτησή του πως δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι εποχικές προγνώσεις για ένα θερμό καλοκαίρι και στη συνέχεια κάνει λόγο για καύσωνα.

Μετά τον περασμένο Ιούνιο ο οποίος ήταν ο πιο ζεστός τουλάχιστον τα τελευταία 65 χρόνια για τη χώρα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη.

Η αφρικανική ζέστη θα ξεκινήσει από την Τρίτη 9-7-202  τονίζει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας και αναφέρει πως η θερμοκρασία των επόμενων ημερών θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στις 5 παρακάτω περιοχές: Θεσσαλία, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Πελοπόννησος.

Την ίδια ώρα στην Αττική η θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται να φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα αναμένεται στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Νέος καύσωνας προ των πυλών σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο

Όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος από αύριο «και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα φτάνει τους 41-42 βαθμούς στις δυτικές περιοχές της χώρας αλλά και στα βόρεια τμηματά της». Παράλληλα, ο καύσωνας αυτός δεν θα επηρεάσει τόσο την Αττική, γεγονός που είναι παράδοξο.

«Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξει μία παρατεταμένη ζέστη που θα είναι εξαντλητική για περιοχές τις Ηπείρου, της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και των Επτανήσων» ανέφερε.

Για την Αττική ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε ότι μέχρι την Πέμπτη η θερμοκρασία θα είναι μέχρι 37-38 ενώ από την Παρασκευή ενδεχομένως αυξηθεί ακόμα ένα βαθμό.

Παράλληλα, τα ισχυρά μελτέμια θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ήδη ξεκίνησαν από χτες τα μελτέμια και θα κρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδα στα νησιά του Αιγαίου και στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης φωτιάς τις επόμενες μέρες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καύσωνα

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως από αύριο ξεκινούν τα μελτέμια γεγονός που αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, θα αυξηθεί η θερμοκρασία στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Ενδεχομένως θα βγουν κάποιες μπόρες σε περιοχές της Ηπείρου. Σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα φτάσει πιθανότατα και τους 40 βαθμούς.

Για τις επόμενες μέρες πρέβλεψε ότι ο καύσωνας θα χτυπήσει περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις