Περίγελος στο πλανήτη έχει γίνει η Ελλάδα με την εξαήμερη εργασία.

Ρεντίκολο των σκυλιών έχει γίνει η Ελλάδα στις ΗΠΑ με την εξαήμερη εργασία. Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα επιτακτικά σχόλια στον αμερικανικό τύπο τα επικριτικά σχόλια για την απόφαση Κεραμέως να θεσπίσει εξαήμερη εργασία.

Ηandelsblatt, Guardian, BBC, Washington Post, CNBC & New York Times σχολιάζουν ότι η Ελλάδα θέλει εξαήμερη εργασία ενώ ο υπόλοιπος κόσμος στρέφεται στην τετραήμερη εργασία» και προσθέτουν ότι η Ελλάδα έχει ήδη τον μεγαλύτερο μέσο όρο εβδομάδας εργασίας (40 ώρες) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα παραπάνω σχόλια στον αμερικανικό τύπο στάθηκαν ικανά ώστε στην επετειακή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον οι προσκαλεσμένοι Έλληνες να είναι δακτυλοδειχτούμενοι και να δέχονται τη συμπόνοια και την απορία των υπολοίπων Συνέδρων για το κακό που τους βρήκε…

Μόνο και μόνο αυτός ο απόηχος από τις ΗΠΑ για την εξαήμερη εργασία που αναμένεται σύντομα θα απλωθεί και στην Ευρώπη καθώς τα παραδοσιακά συνδικάτα σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια για να αποτραπούν τέτοιου είδους σκέψεις και στις χώρες του, πρέπει πάραυτα να προβληματίσει την εδώ κυβέρνηση η οποία πιθανότατα μετά τις διακοπές θα βρεθεί προ οδυνηρών εξελίξεων. Στην Ελλάδα μπορεί να τα συνδικάτα να περνάνε κρίση, όμως η εξαήμερη εργασία επηρεάζει τις ζωές όλων. Και των αριστερών και των δεξιών.

Τελικά η Κεραμέως αποδεικνύεται ως η μοιραία υπουργός που απ´ όπου περνάει αφήνει καμμένη γη.

  • Στο υπουργείο Παιδείας δεν θέλουν να τη βλέπουν ούτε ζωγραφιστή οι διδάσκοντες και κυρίως εκείνοι που ανήκουν στην κυβερνητική παράταξη.
  • Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι αλλαγές στον τρόπο επιλογής των Διευθυντών και των Διοικητών Οργανισμών έχουν ξεσηκώσει το σύμπαν στο Δημόσιο ακόμη και τους υπουργούς απ´ τους οποίους αφαιρείται η δυνατότητα επιλογής των αναγκαίων συνεργατών τους.
  • Στο υπουργείο Εργασίας τώρα με την εξαήμερη εργασία οδηγεί στους δρόμους κάθε εργαζόμενο που αλλάζει η ζωή του με την υποχρεωτική εργασία την 6η ημέρα της εβδομάδας.

Το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση πιθανότατα θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ αυτό που εισέπραξε στις ευρωεκλογές τόσο από τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και από τη διατάραξη του Δημοσίου Τομέα εξ αιτίας των αλλαγών στο σύστημα προαγωγών των Δημοσίων υπαλλήλων.

Η Κεραμέως καθώς ψυλλιάζεται το τι την περιμένει από Σεπτέμβρη επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με ανόητα επιχειρήματα του στιλ ότι «δεν πρόκειται για εξαήμερη εργασία αλλά για δυνατότητα έκτακτης ημέρας εργασίας». Προφανώς, η κ.Καραμέως δεν έχει καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή δεν παίζει με τις λέξεις αλλά με τη φωτιά…

ieidiseis.gr

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις