«Γκάζι» στα υπουργεία με επίκεντρο τα θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο ακόμη και το ενδεχόμενο ρήξεων.

Το στίγμα θα δώσει η επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ, με το βλέμμα στραμμένο και στη ΔΕΘ, με στόχο οι εξαγγελίες Μητσοτάκη να είναι ρεαλιστικές αλλά και να «βλέπουν» τα προβλήματα των πολιτών, παρά τους υπάρχοντες δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Στέγη και οικογένεια απασχολούν το κυβερνητικό επιτελείο, με το σχεδιασμό και του προγράμματος «Σπίτι Μου 2», για ζευγάρια 40-50 ετών.

Το πρόγραμμα, στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορέσει να ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς, καθώς εκκρεμεί η ευρωπαϊκή απάντηση στο κυβερνητικό αίτημα να αποδεσμευτούν πόροι από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 2 δισ. ευρώ, καθώς, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αν δεν υπάρξει άμεση αξιοποίηση, τα χρήματα μπορεί να χαθούν.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα Ανακαινίζω-Νοικιάζω, στόχος είναι η επιδότηση να φθάσει από τα 4.000 στα 6.000 ευρώ για εργασίες επισκευής σε κλειστά διαμερίσματα, προκειμένου μετά να μπορούν να νοικιαστούν.

Επί τάπητος και οι προετοιμασίες για το πρόγραμμα της Κοινωνικής Αντιπαροχής, που έχει στόχο να αξιοποιηθούν οικόπεδα της ΔΥΠΑ, προκειμένου να χτιστούν κατοικίες για να τεθούν προς ενοικίαση ή και προς αγορά.

Όσον αφορά στο δημογραφικό, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου, εξετάζονται παρεμβάσεις όπως η αύξηση του επιδόματος τέκνων, αλλά και η ουσιαστική εξίσωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους-όχι όμως ως προς τη φορολογική κλίμακα.

Στο πλάνο είναι επίσης και η επιπρόσθετη παροχή κινήτρων και για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί.

Την ίδια ώρα, εκρηκτική είναι η κατάσταση όσον αφορά στο ΕΣΥμε τον Άδωνι Γεωργιάδη να βρίσκεται σε σύγκρουση με τους ιδιώτες γιατρούς.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται έτοιμος να θέσει σε εφαρμογή το νόμο Πλεύρη, προκειμένου, με τη συνδρομή ιδιωτών γιατρών, να καλυφθούν εφημερίες και κενά του ΕΣΥ, λόγω έκτακτων συνθηκών.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις ιδιωτών γιατρών και συλλόγων, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, με τις τιμές του ρεύματος να τσουρουφλίζουν τους πολίτες και να αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξησή τους, ο αρμόδιος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης.

Στο μάτι του κυκλώνα και οι εξωφρενικές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τις οποίες διερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ετοιμάσει τροπολογία για ενίσχυση της Επιτροπής με προσωπικό, ενώ αναμένονται και ενδεχόμενες κινήσεις του υπουγείου Ναυτιλίας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει και για το θέμα των γενικών γραμματέων στην κυβέρνηση, για τους οποίους καταρτίζεται σχετική λίστα αλλαγών.

Το θέμα έχουν αναλάβει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με τον Θανάση Νέζη.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικές αλλαγές, ενδεχομένως και καραμπόλες γενικών γραμματέων σε διάφορα υπουργεία, το επόμενο διάστημα.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις