Πληροφορούμαστε ότι έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ σε μονάδες του Ναυτικού καθώς και στο Αρχηγείο Στόλου σήμερα Παρασκευή 26/7. Αναμφίβολα πρόκειται για μια επίσκεψη με συμβολισμό, διότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που υπερασπίστηκε την υποτιθέμενη αμοιβή που θα λάμβανε με την ψήφιση του άρθρου 62 του νόμου Δένδια το προσωπικό του Στόλου, κάτι που αποδείχτηκε άνθρακες αντί για θησαυρός. Ίσως αύριο που αναμένεται να επισκεφτεί και μια από τις καινούργιες ΤΠΚ να μπορέσει να εξηγήσει στο προσωπικό του πλοίου, δηλαδή σε όσο έχει απομείνει, τι ακριβώς δεν πήγε καλά και μέσω εφορίας θα παίρνει πολύ λιγότερα από αυτά που έπαιρνε.

Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να περάσει και από τους “βατράχου” της ΔΥΚ. Εκεί θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσει για το μέσο όρο ηλικίας τους, αφού δείχνει να ενδιαφέρεται έμπρακτα για την κατάσταση του στρατεύματος.

Τώρα για την επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου τα ερωτήματα δίνουν και παίρνουν. Γιατί πηγαίνει εκεί; Μήπως για να παρακολουθήσει τις διαδικασίες διάλυσης του Στόλου και να βεβαιωθεί ότι προχωρούν κανονικά; Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι έρχεται για να δείξει το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Άμυνας, ώστε να βεβαιώσει ότι το όραμα Δένδια για την ατζέντα 2030 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Επειδή εμείς παραμένουμε καχύποπτοι και μας φαίνεται λίγο δύσκολο ο Α/ΓΕΕΘΑ να μπει έστω και στη διαδικασία να εξηγήσει στην Ηγεσία του ΠΝ για ποιους λόγους έχει φτάσει ο Στόλος σε αυτά τα χάλια, ή γιατί το ΠΝ παρουσιάζει δραματικά περισσότερες αυξήσεις στις παραιτήσεις σε σχέση με τον ΣΞ και την ΠΑ, θεωρούμε ότι θα υπάρξει μια ενημέρωση τύπου φιέστας, όπου θα αποδειχτεί στα χαρτιά η ποιοτική ανωτερότητα του ΠΝ. Μια ανωτερότητα που υπήρχε επί χιλιετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει να βρίσκεται υπό διωγμό και συμπίεση, με το ΠΝ να μπαίνει σε φάση αναγκαστικών παροπλισμών πλοίων, την στιγμή που δυσκολεύεται να βρει πληρώματα ακόμα και για τις BELHARRA. Ευχόμαστε να πέφτουμε τραγικά έξω.

Η ατζέντα της συζήτησης δυστυχώς δεν έχει γίνει γνωστή. Θεωρούμε λίγο δύσκολο να μπει στη διαδικασία να εξηγήσει τι ακριβώς επιδιώκει με την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων, όπου το ΜΤΝ αναμένεται να ζημιωθεί σημαντικά, όπως δύσκολο φαντάζει να εξηγηθεί αν θα στηρίξει ή θα αντιταχθεί στην προσπάθεια “διάλυσης” των στρατιωτικών νοσοκομείων, όπου είναι γνωστό ότι το κύριο φιλέτο στο οποίο αποσκοπεί η πολιτική Ηγεσία εκτός από το ΝΙΜΤΣ είναι το ΝΝΑ. Ακόμα πιο δύσκολο θεωρούμε το ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωτοβουλία να μιλήσει με το προσωπικό.

Είναι αλήθεια ότι μας δημιουργούνται κάποια ερωτήματα που μάλλον ούτε αυτά θα συζητηθούν αύριο. Για παράδειγμα, γιατί θα τον πάνε σε καινούργιο πλοίο αντί για κάποιο παλαιότερο; Ή γιατί δεν θα πάει στη ΜΕΚΟ που προετοιμάζεται ως επόμενη για την Ερυθρά Θάλασσα για να δει πόσα λεφτά πετάμε για σημαίες φορολογικών παραδείσων, στερώντας τα από άλλες ανάγκες. Αντίστοιχα, ενδιαφέρον θα είχε να τον κάνουν μια βόλτα από τις μονάδες υποστήριξης ή ένα τυχαίο πλοίο για να δει πόσο πραγματικά είναι το πλήρωμα. Ποιος ξέρει; Μπορεί από αμηχανία μέχρι και η απορία να του δημιουργηθεί, γιατί έφτασαν το περήφανο Πολεμικό Ναυτικό σε αυτά τα χάλια.

Άραγε ο Α/ΓΕΝ που θα συνοδεύει αύριο τον Α/ΓΕΕΘΑ θα προβεί σε ενημέρωση ως προς την πραγματική διάσταση του προβλήματος; Είναι κι αυτό ένα ερώτημα.

militaire.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις