Ο κ Γιώργος Αϋφαντής – Πρεσβευτής ε.τ. – Μέλος της Επιτροπής για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο (ΕΠ.Ε.Κ.Κ). έδωσε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

 

Ο κ Πρέσβης αναφέρθηκε στις δηλώσεις για την Τουρκία και τα F35 του Αδωνη Γεωργιάδη τις οποίες κρίνει ως “αστείο για εσωτερική κατανάλωση”.

Αναφέρεται στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία δείχνει να την ενδιαφέρει μόνο να δουλεύει η οικονομία-τα οικονομικά συμφέροντα, και στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην γιορτή της δημοκρατίας, “μας ταλαιπώρησαν λίγο οι γείτονες, αλλά λειτούργησαν τα κανάλια”.

Και συνεχίζει ο πρέσβης….”Δηλαδή μας υπαγόρευσαν να κάνουμε έρευνες στη δική μας υφαλοκρηπίδα, στα 6.5 μίλια από την Κάσο, εμείς το δεχτήκαμε μαζέψαμε άρον-άρον το πλοίο και είμαστε και χαρούμενοι που δεν υπήρξε συμπλοκή. Διότι αν υπάρξει συμπλοκή και την έχει προετοιμάσει η άλλη πλευρά, οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεράστιο πρόβλημα. Και είναι ένα πρόβλημα που το κρύβουν όλοι…Είμαστε πολύ ικανοί τους έχουμε τους Τούρκους. Παιδιά δεν τους έχετε τους Τούρκους. Τους έχετε για μία συμπλοκή, όπου μεμονωμένα εσείς κάποιοι  με φιλότιμο θα αποδώσουν. Αλλά ως πολεμική μηχανή, η Τουρκία  παράγει πυρομαχικά, μπορεί να αναπληρώνει απώλειες, κάθε χρόνος που περνά 3 νέες ναυτικές μονάδες επιφανείας στο ναυτικό της, τεράστιο απόθεμα πυρομαχικών και κυρίως διάθεση να πεθάνουν. Το βλέπουμε στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράκ. Οι Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες πηγαίνουν, και όταν χρειαστεί δίνουν το αίμα τους. Αυτό δεν υπάρχει στη δικιά μας τη μεριά”

“Όχι, δεν πάμε σε συγκρουσιακό πεδίο, διότι η σύγκρουση θέλει δύο και η  Ελλάδα  είναι αποφασισμένη να μη συγκρουστεί”.

Ακούστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, δίχως πολιτικές σκοπιμότητες και φτιασιδώματα.

Ζωή Στεργίου

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις