Με τις απολογίες των δύο κατηγορούμενων αδερφών, Στράτου και Γιάννη Λάλα, συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι δύο κατηγορούνται ως εκτελεστές ενός «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος του δημοσιογράφου, ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι σήμερα ο εντολέας (ή οι εντολείς) του συμβολαίου. Άγνωστο παραμένει όμως και το περιεχόμενο του μυστηριωδώς κατεστραμμένου CD, με τα δεδομένα του κινητού του δολοφονημένου δημοσιογράφου, ωστόσο μετά το δημοσίευμα του InsideStory για τους κοινούς στόχους της ΕΥΠ και του Predator, δίνεται ακόμα μία διάσταση στην υπόθεση, που συνδέει ευθέως τη δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ένας από τους παρακολουθούμενους στόχους ήταν η Πηνελόπη Μηνιάτη, τότε υποστράτηγος και διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για την Υποδιεύθυνση στην οποία βρισκόταν το υπό εξέταση κινητό του Καραϊβάζ μετά τη δολοφονία του. Η πολύμηνη επισύνδεση του τηλεφώνου της ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2021, δηλαδή ακριβώς έναν μήνα μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου, ενώ μόλις δεκαοχτώ μέρες μετά την άρση του απορρήτου, η Πηνελόπη Μηνιάτη δέχτηκε στο κινητό της και sms μολυσμένο με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Παρακολουθήσεις

Εν ολίγοις, η ΕΥΠ, επί διοίκησης Π. Κοντολέοντος -ο οποίος αναφέρεται στον γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδη- παρακολουθεί την κ. Μηνιάτη, η οποία τη συγκεκριμένη περίοδο εξετάζει το κινητό του δολοφονημένου δημοσιογράφου. Το συγκεκριμένο κινητό, όπως μάθαμε στην παρούσα δίκη, περιέχει συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ με ονόματα που ευθέως παραπέμπουν στα δύο αυτά πρόσωπα (Κοντολέων – Δημητριάδης). Και το περιεχόμενο του CD που συμπεριλήφθηκε στα αναγνωστέα της δίκης και καταγράφει αυτές τις επαφές δεν το είδε ποτέ το παρόν δικαστήριο, αφού καταστράφηκε με συρραπτικό. Μια σειρά από ατυχείς συμπτώσεις…

Η δίκη ωστόσο συνεχίζεται με αμείωτη ταχύτητα σήμερα, οπότε και  αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για την ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορουμένων, χωρίς να υπάρχει κάποια νεότερη πληροφορία για το περιεχόμενο του τεκμηρίου «33».

Εύα Παπαδοπούλου

efsyn.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις