Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί ΕΔΕ για το περιστατικό στο Σουφλί και τον τραυματισμό του Συνοριοφύλακα.

 

Στο σπίτι του επέστρεψε ο Συνοριοφύλακας που είχε τραυματιστεί το Σάββατο 20 Ιουλίου από πυροβολισμούς, οι οποίοι ρίχθηκαν απ’ την τουρκική πλευρά, στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.

Ο 56χρονος, σύμφωνα με το Evros-news.gr, πήρε εξιτήριο χθες, Κυριακή (28/7), από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Χρειάστηκε η χειρουργική επέμβαση για πάνω από δύο ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί αρχικά η κατάσταση του από την έντονη αιμορραγία λόγω του τραυματισμού στην κοιλιακή χώρα, από την σφαίρα η οποία έπληξε λεπτό έντερο και σπλήνα. Μια σφαίρα η οποία θα δώσει… εξηγήσεις από ποιο όπλο προήλθε, αν δηλαδή ήταν πιστόλι κάποιου διακινητή λαθρομεταναστών ή πυροβόλα της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής ή στρατιωτικών.

Παραμένει λοιπόν στο σώμα του, είτε γιατί αν την αφαιρούσαν οι γιατροί μπορούσαν να υπάρξουν επιπλοκές και να δημιουργούνταν νέος κίνδυνος για την υγεία του, είτε επειδή κρίθηκε απαραίτητο να αναρρώσει πλήρως, να δυναμώσει ο οργανισμός του και να αφαιρεθεί σε κάποιο από τα Στρατιωτικά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Εκεί που το περιβάλλον θα είναι πιο… ελεγχόμενο επικοινωνιακά, λόγω της φύσης των όσων εργάζονται. Γιατί είναι “ηλίου φαεινότερο” ότι από την πρώτη στιγμή έγινε μια μεγάλη προσπάθεια… υποβάθμισης του εξαιρετικά σοβαρού περιστατικού τραυματισμού Έλληνα αστυνομικού από τουρκικά πυρά και το είδος της σφαίρας είναι ένα από τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία.

Ξεκινάει η διενέργεια ΕΔΕ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για να εξεταστούν οι συνθήκες του επεισοδίου και του σοβαρού τραυματισμού, οι συνθήκες που αυτά συνέβησαν και φυσικά αν τηρήθηκαν και εφαρμόστηκαν από τον τραυματία και τους άλλους συναδέλφους του, όσα προβλέπονται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις