Η δημόσια διαβούλευση για τον νέο ΚΟΚ, που θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τα ηλεκτρικά πατίνια, θα γίνει εντός του Αυγούστου.

 

Έρχονται αλλαγές στη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών. Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που πρόκειται να τεθεί εντός του Αυγούστου σε δημόσια διαβούλευση θα προβλέπει νέο αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας και αυστηρότερους κανόνες χρήσης.

Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών σε δρόμους που τα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων και προϋποθέτει και τη χρήση κράνους και ειδικού ρουχισμού την νύχτα, ώστε ο αναβάτης να γίνεται ορατός από κάθε κατεύθυνση.

Για την ώρα τα ηλεκτρικά πατίνια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτά με μέγιστη ταχύτητα μέχρι 6χλμ/ώρα που μπορούν να κυκλοφορούν όπως και οι πεζή και αυτά μέχρι 25χλμ/ώρα που κυκλοφορούν όπως τα ποδήλατα και η χρήση τους επιτρέπεται άνω των 15 ετών. Όμως όπως όλοι ξέρουμε υπάρχουν ηλεκτρικά πατίνια που μπορούν να πιάσουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα.

«Έχουμε νέους τρόπους μετακίνησης και μας αναγκάζουν να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο, ενόψει και της αλλαγής του νέου ΚΟΚ που θα φέρουμε στη Βουλή περί τον Οκτώβριο», είπε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βασίλης Οικονόμου.

 

ieidiseis.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις