30χρονη κινδύνευσε από επίδοξο βιαστή αλλά αντιμετωπίστηκε χαλαρά όταν κατήγγειλε το περιστατικό στο Α.Τ. Ομονοίας – Δείτε πώς περιγράφει η ίδια την περιπέτειά της

Οργή προκαλεί ο τρόπος που αντιμετώπισαν αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας την 30χρονη που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στις 13 Ιουλίου στο Μεταξουργείο.

Όπως αναφέρει η ίδια σε κείμενο που δημοσίευσε η φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat, όταν πήγε να καταγγείλει το περιστατικό, οι αστυνομικοί την αντιμετώπισαν με αδιαφορία, δεν συνέλεξαν στοιχεία και αρνήθηκαν να αναζητήσουν βίντεο από κάμερες της περιοχής που είχαν καταγράψει την επίθεση.

Δεν έλεγξαν το κινητό της που είχε τα δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη

Στις 14 Ιουλίου η 30χρονη πηγαίνει στο ΑΤ Ομονοίας όπου όπως περιγράφει «αστυνομικός με ρώτησε εάν έχω κρατήσει τα ρούχα, που φορούσα εκείνο το βράδυ για να γίνει βιολογικός έλεγχος. Ενώ του απάντησα θετικά, μου είπε ότι το ερώτημα του ήταν τυπικό κι ότι δεν θα χρειαστούν τα ρούχα, γιατί ο έλεγχος δεν γίνεται σχεδόν ποτέ».

Η ίδια είπε ότι στο κινητό της πιθανόν να υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη με τον αστυνομικό να της απαντά  πως δεν χρειάζεται να το ελέγξουν.

📌 Στη συνέχεια της προηγούμενης δημοσίευσης για το βίωμα της επιζωσας από απόπειρα βιασμού στο Μεταξουργείο, βλέπουμε για ακόμα μια φορά όχι μόνο την ανεπάρκεια της αστυνομίας ως αρμόδιου κρατικού φορέα στη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων, αλλά και τη συγκάλυψη της εμφυλης βίας καθώς δεν ακολουθούν ούτε τις προβλεπόμενες διαδικασίες ούτε κινητοποιούνται για συλλογή στοιχείων

Παράλληλα, βίντεο από την άπειρα βιασμού διαρρέει και αναπαράγεται από τα συστημικά μέσα με εμφανή τα χ

Δείτε περισσότερα

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
50
2
8

Αρνήθηκαν να ελέγξουν τις κάμερες της περιοχής

Έπειτα, όταν η ίδια ρώτησε εάν μπορούσαν να ελέγξουν τις κάμερες της περιοχής, ο αστυνομικός της είπε ότι «είναι λίγο πολύ άδικος κόπος γιατί ακόμα και αν έχει καταγραφεί η σκηνή… δεν θα φαινόταν καθαρά το πρόσωπο του δράστη».

Η 30χρονη, αφού έκανε ξανά την ίδια διαδρομή και διαπίστωσε πως πράγματι υπήρχαν κάμερες σε γύρω καταστήματα, πήγε ξανά με φιλικό της πρόσωπο στο Α.Τ., ζητώντας από τους αστυνομικούς να τις ελέγξουν. Ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν και πάλι λέγοντας ότι «είχαν άλλες δουλειές!».

Αντιθέτως της πρότειναν να ζητήσει η ίδια από τους ιδιοκτήτες των καμερών να προσκομίσουν αυτοί πιθανόν υλικό με usb στο Α.Τ. Πράγματι η 30χρονη πήγε στα γύρω καταστήματα και σε μία κατοικία που είχε κάμερες για να συλλέξει το υλικό. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με την κάμερα δέχτηκε να πάει ο ίδιος το υλικό στο τμήμα Ομονοίας ενώ η ίδια συγκέντρωσε όπως μπορούσε το υλικό από τα καταστήματα και το πήγε στο ΑΤ.

Η διαδικασία αυτή κράτησε τρεις μέρες, κατά τις οποίες χάθηκε πολύτιμος χρόνος, και η 30χρονη πήγε για τρίτη φορά στο ΑΤ, όπου τώρα την παρέπεμψαν στο ΑΤ Κυψέλης.

Βίντεο διέρρευσε στα ΜΜΕ χωρίς την συγκατάθεσή της

Την ίδια μέρα «πληροφορούμαι ότι έχει διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς τη συγκατάθεσή μου, βίντεο και φωτογραφίες από το βίντεο, που είχε παραδοθεί στο Α.Τ. Ομονοίας. Ένα βίντεο που όχι μόνο με δείχνει οπτικά χωρίς να έχω συναίνεση αλλά ακούγεται καθαρά και η φωνή μου, την ώρα που ουρλιάζω κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ένα βίντεο που με κάνει να βιώνω μέσα μου ξανά και ξανά το συμβάν, με διαλύει ψυχολογικά μετατρέποντας με σε ένα ακόμα πιόνι του θεάματος» γράφει χαρακτηριστικά.

zougla.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις