Η ονοματολογία για τον επόμενο Έλληνα επίτροπο συνεχίζεται. Το πρόσωπο όμως εξαρτάται και από το χαρτοφυλάκιο, αλλά και από το ποια λογική θα υιοθετήσει τελικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

 

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, κατά το απόφθεγμα του Ουμπέρτο Έκο. Υπάρχουν όμως -εκτός από τον κίνδυνο απρόοπτων και έκτακτων γεγονότων- σενάρια και πολιτικές ζυμώσεις.

Έτσι, στην καρδιά του καλοκαιριού, συνεχίζεται η ονοματολογία για τον επόμενο Έλληνα Επίτροπο. Το πρόσωπο όμως εξαρτάται και από το ποιο χαρτοφυλάκιο θα πάρει τελικά η χώρα μας. Αλλά και ποια λογική θα υιοθετήσει τελικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επιλογή του.

Ο κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Politico δεν είχε κρύψει ότι προσδοκά ένα “βαρύ” χαρτοφυλάκιο για την Ελλάδα, ως αντάλλαγμα για τη στήριξη του στην επανεκλεγείσα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Περιέγραψε μάλιστα εμμέσως τι χαρτοφυλάκιο θα επιθυμούσε, λέγοντας ότι θα πρέπει να αναδεικνύει «αφενός την οικονομική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, αλλά και τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου θα επιθυμούσε κάποιο από τα χαρτοφυλάκια Ανταγωνιστικότητας, Ενέργειας ή Άμυνας– αν και το τελευταίο θεωρείται προφανώς πολύ δύσκολο. Δεν θα ήταν όμως κακή επιλογή και η θέση αντιπροέδρου Μεσογείου (με αρμοδιότητα στο μεταναστευτικό) ή η θέση του επιτρόπου Γεωργίας, που θα επαναδιαπραγματευθεί την επόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική.

news247.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις