Καθώς η υπόθεση των υποκλοπών και η απόφαση του Αρείου Πάγου απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα, οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να περιοδεύουν και να εκτοξεύουν τα «πυρά» τους προς την κυβέρνηση, δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός του Κινήματος ετοιμάζεται να δώσει έναν νέο αγώνα, στον οποίο θα συμπεριλάβει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει πράξη όταν η Βουλή ανοίξει. Οι συζητήσεις ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα συνεργάστηκαν και στην πρόταση δυσπιστίας για την υπόθεση των Τεμπών

Στο πρόγραμμα των υποψηφίων προέδρων είναι οι περιοδείες και η επαφή με τους ψηφοφόρους του κόμματος, με τους περισσότερους να ξεκλέβουν χρόνο και για ολιγοήμερες διακοπές.

Η «ακτινογραφία» των διεκδικητών

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να εκπέμπει το μήνυμά του για πολιτική αυτονομία, ενώ, όπως έχει αναφέρει, θέλει το Κίνημα να είναι ο βασικός πυλώνας της νέας Αλλαγής. «Ο μόνος μου στόχος είναι να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη δημοκρατική παράταξη που, με άξονα το ΠΑΣΟΚ, θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση στον τόπο» είναι το κεντρικό του μήνυμα.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι η βάση του κόμματος – πράγμα που προκύπτει από τις μετρήσεις – διαφωνεί με τις εσωκομματικές εκλογές και γι’ αυτό σε όλες βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος. Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η δήλωσή του: «Ο άκαιρος, άκομψος πλην όμως συντονισμένος τρόπος απαξίωσης της προσπάθειας που κάνουμε εδώ και δυόμισι χρόνια ενόχλησε μεγάλο μέρος της λαϊκής μας βάσης». Σύμφωνα με συνεργάτες του που μίλησαν στο «Ποντίκι» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν επανεκλεγεί, θα βγει πιο ισχυρός απ’ ό,τι το 2021.

Παύλος Γερουλάνος: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Πέλλα, για να παρουσιάσει και να συζητήσει το σχέδιό του για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, που «θα οδηγήσει και στην αναγέννηση της πατρίδας μέσα από την οικοδόμηση κράτους που λειτουργεί και το χτίσιμο μίας πατριωτικής οικονομίας, που δίνει δυνατότητες σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα».

Νάντια Γιαννακοπούλου: Με μήνυμά της στα social media ευχαρίστησε τα μέλη του Κινήματος που στηρίζουν την υποψηφιότητά της. Όπως έγραψε: «Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω την καθεμία και τον καθένα από εσάς για τη συλλογή περισσότερων από 5.000 υπογραφών για την υποψηφιότητά μου. Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη ανταπόκριση, την αγάπη και στήριξή σας στον αγώνα μας». Με αυτό της το μήνυμα η βουλευτής του Δυτικού Τομέα έδωσε για ακόμα μία φορά τέλος στα σενάρια που τη θέλουν να αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Άννα Διαμαντοπούλου: Στη Χίο θα βρίσκεται την Παρασκευή η πρώην επίτροπος. Θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στα μέσα Αυγούστου θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα. Τις προηγούμενες μέρες περιόδευσε σε Κορυδαλλό, Παλαιά Φώκαια, Δήμο Σαρωνικού, Δήμο Λαυρεωτικής, Μαρούσι και Νίκαια. Οι στοχεύσεις της έχουν ως κεντρικό μήνυμα το «μέλλον». Η Διαμαντοπούλου έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι υποψήφια «Για το μέλλον της παράταξης. Για την αλληλεγγύη που έχουμε ανάγκη να ξαναχτίσουμε μεταξύ μας. Για το πώς να ξαναενωθούμε. Για το πώς να κάνουμε ξανά μαζί το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και κυβερνών».

Χάρης Δούκας: Τις περιοδείες του θα συνεχίσει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στις τελευταίες του παρεμβάσεις κάνει λόγο για νέο μοντέλο ηγεσίας. Όπως λέει σε συνεντεύξεις του, θέλει το ΠΑΣΟΚ «να γίνει ένα κόμμα ανοικτό, συλλογικό και συμμετοχικό, το οποίο χωρίς αποκλεισμούς θα ξαναζωντανέψει τα συλλογικά του όργανα και τις οργανώσεις του, και θα γίνουν συνδιαμορφωτές των θέσεων του κόμματος». Στο επιτελείο του υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι οι ομιλίες του έχουν πολύ κόσμο. Είναι ένας από τους υποψηφίους που θα κάνουν τις λιγότερες μέρες διακοπές καθώς θα βρίσκεται ανάμεσα σε Αθήνα και περιφέρεια.

Γιάννης Κανελλάκης: Εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος στα social media, ενώ στα μέσα Ιουλίου ανέβασε και την πλατφόρμα για τη συλλογή υπογραφών. «Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, σας κάνω γνωστό ότι, ως υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ζητώ τη στήριξή σας στα πλαίσια της συλλογής υπογραφών για τη συνέχιση του αγώνα μέχρι τις 6 Οκτώβρη», ανέφερε στο μήνυμά του. Σε ό,τι έχει να κάνει με το πολιτικό του μήνυμα είναι ότι «ακολουθεί τον δρόμο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Μιχάλης Κατρίνης: Περιοδείες, συνεντεύξεις και δυνατό «μπάσιμο» στα social media έχει το πρόγραμμα του υποψήφιου προέδρου και βουλευτή Ηλείας. Έχει «οργώσει» την Αττική αλλά και την περιφέρεια. Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το ΠΑΣΟΚ και παρακολουθούν τις τοποθετήσεις του κάνουν λόγο για «to the point» μηνύματα, τα οποία δεν μένουν μόνο στα περί των εσωκομματικών εκλογών αλλά αφορούν και τις περιοχές στις οποίες μιλάει.

Λύθηκε το θέμα του μητρώου

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, τη Δευτέρα συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) και αποφάσισε ότι τις εκλογές θα αναλάβει η ίδια εταιρεία με το 2021, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το μητρώο αποφασίστηκε να δοθεί σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ. Ένα ζήτημα το οποίο ήταν σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους διεκδικητές.

Προς τα τέλη Αυγούστου θα γίνει και ο προγραμματισμός για τη μεγάλη γιορτή της 3ης Σεπτέμβρη, οπότε το ΠΑΣΟΚ κλείνει 50 χρόνια από την ίδρυσή του.

*Η σειρά με την οποία αναφέρονται είναι αλφαβητική

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις