ΥΠΕΞ: Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη

48

Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την επανέναρξη Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

Λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, όπου συζητήθηκε η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Σ. Μισέλ αποτελούσε τμήμα της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Οι τρεις  ηγέτες εξέτασαν τις διμερείς σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, και συζήτησαν για το ζήτημα της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.Όπως έγινε γνωστό το τελευταίο θα εξειδικευθεί τώρα σε επίπεδο συμβούλων.

Τι λέει η Αγκυρα

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με δήλωση του τουρκικού υπουργείου Επικοινωνιών, στην τριμερή σύνοδο συζητήθηκαν διεξοδικά οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ.

Κατά την τριμερή συζητήθηκαν επίσης και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία και την Ελλάδα να λένε ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες.

Οπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία δίνει πάντα έμφαση στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις παρά όλες τις προκλήσεις, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται αμοιβαία μέτρα για να διατηρηθεί η δυναμική που έχει επιτευχθεί στη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκφράζοντας την εκτίμησή του για τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Γερμανίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι τα βήματα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα θα είναι σημαντικά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η συμφωνία που θα επιτευχθεί στο σημείο της αναβίωσης των διερευνητικών συνομιλιών και άλλων διαύλων διαλόγου.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like